14 de maig de 2015

Les obres del barranc, prioritat per a l’alcalde de la Galera en el proper mandat

 

LA GALERA (Montsià).- L’alcalde de la Galera i candidat de CiU a la reelecció, Ramon Muñoz, ha afirmat aquest dijous que la segona fase de les obres del barranc serà un dels principals objectius del seu govern per al proper mandat. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Muñoz ha remarcat que les obres de la primera fase han començat, després de quatre anys de negociacions amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i altres administracions. De la mateixa manera, l’alcalde ha negat que l’Ajuntament haja perdut cap subvenció, tal i com va denunciar la setmana passada la candidata d’Esquerra, Ester Martí. Muñoz ha replicat les crítiques de Martí, tot recordant que ella no va traure ni una pedra del barranc durant els vuit anys que va ocupar l’alcaldia.

Les cases del barranc es van esfondrar parcialment al març del 2013, tot i que la problemàtica s’arrossegava des dels aiguats de l’octubre del 2000. El projecte per reforçar les cases del barranc de la Galera es va desencallar al desembre del 2014. El finançament total per la primera fase és de gairebé 400.000 euros, que costejaran el govern de l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament de la Galera. Per la seua banda, la Diputació va redactar el projecte de construcció del talús de contenció. Així, Muñoz ha dit que treballaran per poder fer la segona fase de les obres del barranc en els propers quatre anys.

Durant la mateixa entrevista, Muñoz ha defensat la seua acció de govern, amb actuacions com la instal·lació de filtres per solucionar els problemes de contaminació de l’aigua del pou de la Galera. A més, l’alcalde ha destacat la reforma del casal, i les obres en totes les instal·lacions municipals, al camp de futbol, en camins rurals i carrers, així com la urbanització del viver d’empreses. De fet, Muñoz ha admès que el viver està infrautilitzat per la crisi econòmica; però ha volgut recordar que el govern anterior del Consell Comarcal del Montsià va pagar 8.000 euros a l’institut Nóos per un informe de viabilitat de només dos fulls.

 Finalment, Muñoz ha repassat altres propostes per al nou mandat: millorar els accessos de la Galera, moderar els impostos, potenciar les energies renovables, donar suport al comerç local i a les entitats del poble, afavorir la pràctica de l’esport saludable, ampliar la llar de jubilats, crear un espai jove i reformar la piscina municipal. A més, l’alcalde ha afirmat que un altra prioritat és l’aprovació definitiva del nou pla d’ordenació urbana municipal (POUM), que l’Ajuntament ha hagut de refer d’acord amb Urbanisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta