5 de maig del 2015

Monclús anuncia que si és elegit alcalde renunciarà a nomenar membres del Consell de Ciutat


TORTOSA (Baix Ebre).- En la darrera sessió del mandat, el ple de Tortosa ha aprovat definitivament el Reglament Municipal de Participació Ciutadana. La gran majoria de les al·legacions presentades per ERC-Tortosa han estat rebutjades pel govern municipal de CiU, per la qual cosa els republicans no van donar-hi suport. Malgrat això, quatre propostes d'ERC han estat incorporades al text, entre les quals la rebaixa del 3 al 2% de signatures necessàries per a convocar audiència pública, i l'augment de 3 a 5 membres del Consell de Ciutat escollits aleatòriament entre la ciutadania.

El portaveu d'ERC, Josep Monclús, ha valorat positivament aquestes incorporacions, malgrat ser "insuficients", i ha anunciat l'abstenció del grup municipal en la votació, en la línia de la resta de l'oposició municipal. Per Monclús, “des d'ERC no ens oposem a un reglament que representa un pas endavant en participació ciutadana, però tampoc podem donar suport a text que manté prerrogatives a l'alcalde que haurien de ser per al ple municipal, com el de nomenar directament membres del Consell de Ciutat”.

 Per tant, "per aplicar el reglament de forma més transparent i democràtica", Monclús s'ha compromès a no fer ús d'aquesta prerrogativa si és escollit alcalde després de les properes eleccions municipals del 24 de maig. “Si la ciutadania ens dóna la seva confiança, com a alcalde renunciaré a nomenar membres del Consell de Ciutat, delegant el seu nomenament al ple municipal, el màxim òrgan democràtic i representatiu de tots els tortosins i tortosines”, ha dit Montclús. / Imatge ERC Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta