9 de juny del 2015

Caparrós (ERC) tanca l'acord per governar la Ràpita amb el PSC, Solidaritat i ICV



SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- Esquerra la Ràpita, com a força guanyadora de les municipals 24 maig, ha aconseguit sumar el PSC, Solidaritat per la Independència (SI) i ICV en el compromís Acord per la Ràpita per al mandat 2015-2019. En la signatura del pacte han participat Josep Caparrós (ERC), Rosa Anglès (PSC), Àlex Cervera (SI) i Carlos Sanchís (ICV). L’Acord per la Ràpita neix després de les converses que Esquerra va dur a terme amb els sis grups polítics amb representació al nou consistori. Per tant, finalment han quedat exclosos del pacte CiU -i per tant l'actual alcalde, Joan Martín Masdéu, i també la formació Més Ràpita, de Pedro Hernández.

Segons Caparrós, l’objectiu d’Esquerra era constituir "un govern fort, estable i el més ampli possible". Pels republicans, això s'ha pogut aconseguir amb aquest Acord per la Ràpita, en què quatre dels sis partits amb representació a l’Ajuntament conformaran el govern municipal. "Sabeu que apostàvem per un govern d’unitat, complex i complicat, que finalment no ha estat possible un cop plantejarem la distribució i gestió local a cadascun dels representants, però que sí ens ha permès assolir el govern més ampli possible", ha explicat el proper alcalde de la Ràpita.

Els membres que conformen Acord per la Ràpita aposten per "transformar la Ràpita amb un model de poble de futur, per tirar endavant aquests projectes de llarg termini que milloren la vida dels ciutadans rapitencs, amb tota la il·lusió i les ganes de treballar no només per la gestió del dia a dia sinó, per demostrar al poble de la Ràpita que tenen el millor futur possible", ha remarcat Caparrós.

El compromís d'Acord per la Ràpita inclou els principals eixos programàtics per al nou mandat: la redacció d’un Pla Estratègic; implementar totes les actuacions necessàries que facilitin i reforcin l’activitat econòmica dels empresaris i emprenedors del municipi; donar suport a tots aquells sectors econòmics que impulsin l’economia local, i convertir la Ràpita en un destí turístic singular, amb absolut respecte pel seu entorn natural i posant en valor la identitat històrica i cultural. Acord per la Ràpita aposta també per la implementació d’una administració pública que "faciliti la màxima transparència de la gestió municipal i també una relació directa i oberta amb la ciutadania rapitenca, que permeti la seva participació constant", ha dit Rosa Anglès.

Al mateix temps, no oblida el compromís de l’Ajuntament de la Ràpita en la construcció del "nou país, per aconseguir les eines que ens permetin millorar la vida dels nostres conciutadans" – ha comentat Àlex Cervera. Un altre dels objectius principals del compromís Acord per la Ràpita és "impulsar un pla de rescat social, amb la màxima sensibilitat per les famílies del municipi que es troben en una situació econòmica i/o social precària; juntament amb l’impuls a les polítiques de progrés al servei de tots els rapitencs i rapitenques, i treballarem pel foment de l’ocupació i la lluita contra la precarietat laboral" – ha destacat Carlos Sanchis.

El compromís Acord per la Ràpita també ha definit la distribució de les funcions dels representants polítics en la gestió del nou govern municipal, que serà constituït el proper dissabte 13 de juny a les 12.00 hores a l’Ajuntament rapitenc. / Imatge ERC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta