9 de juny del 2015

Dalmau (PP), sorprès que ERC no pactés amb Movem i PSC a Tortosa



TORTOSA (Baix Ebre).- El candidat del PP a l’alcaldia de Tortosa, Xavier Dalmau, ha manifestat aquest dimarts la seua estranyesa per la fórmula que han adoptat CiU i ERC per garantir la governança estable del municipi. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Dalmau ha remarcat que hi havia fins a tres possibilitats de pacte estable per a Tortosa; és a dir, un govern de CiU amb Esquerra; un altre govern de CiU amb el PSC, o bé un front d’esquerres format per ERC, Movem Tortosa i el PSC. Dalmau ha assenyalat que li sembla bé que s’haja adoptat una solució per garantir l’estabilitat del govern, però ha reiterat que és una opció inèdita a la política tortosina. De la mateixa manera, el candidat del PP ha fet notar que Esquerra no ha pactat amb els socialistes utilitzant “l’excusa” que no són sobiranistes, quan els republicans han acabat pactant amb el mateix PSC al Consell Comarcal del Baix Ebre. De fet, ha dit que ell estava convençut que ERC pactaria amb els altres partits d’esquerres.

D’altra banda, Dalmau ha explicat que, en les converses posteriors a les eleccions del 24 de maig, Ferran Bel no ha proposat al PP la seua participació en un govern més ampli. En qualsevol cas, el candidat del PP ha dit que era previsible que CiU perdés la majoria absoluta a Tortosa, passant de 12 a 8 regidors. També ha remarcat que no acaba d’entendre que ara Esquerra no entri al govern amb CiU. Quant a l’Acord de Governança Estable, Dalmau ha valorat que és un “popurri de temes”, i que el PP podria assumir la majoria de les actuacions. Però el candidat del PP ha reclamat un pacte estratègic de Tortosa amb la participació de totes les forces, i no només de CiU i d’ERC.

Finalment, quant a la consulta ciutadana que han pactat CiU i ERC sobre el monument de la Batalla de l’Ebre, Dalmau ha volgut reiterar quina és la posició del PP de Torotsa. Així, ha apostat per reconvertir-lo en un monument a la pau, així com restaurar i il·luminar l’estructura perquè siga un atractiu turístic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta