19 de juny del 2015

CiU i la FIC tanquen un pacte i l'alcaldessa de Vinebre presidirà el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre



ASCÓ (Ribera d'Ebre).- CiU i la FIC han arribat a un pacte de govern al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre que portarà a la presidència l’alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim. De fet, aquesta va ser una de les demanades de la FIC per tancar un acord amb els convergents ja que veuen en Carim una persona de “consens” i amb “capacitat de cohesionar la comarca”. Des de la FIC, Salvador Florido, també ha explicat que ha estat clau la voluntat d’ambdós formacions de prioritzar la industrialització de la ribera nord, més tenint en compte la proximitat del tancament de la planta d’Ercros a Flix, l’any 2018.

Per la seva part, la futura presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha agraït la confiança dipositada per la FIC en la seva persona per assumir el càrrec. En aquesta línia, Carim ha remarcat que coneix bé la comarca i que la seva voluntat és treballar fort per totes les seves persones. També sumar al projecte a tots aquells que tinguin sentit de comarca.

Per la seva part, l’alcalde d’Ascó i futur vicepresident del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Maria Buixeda, de la FIC, ha afirmat que les negociacions tant amb CiU com amb ERC per arribar a un acord han estat llargues però ha agraït a les dos formacions el diàleg “obert i comprensiu”. Buixeda ha assegurat que comença una nova etapa al consell comarcal. També ha explicat que la FIC ha descartat el pacte amb esquerres perquè “els ha faltat la solidesa de no saber on "s’aniria a parar” davant la confiança d’un partit que ha governat l’ens el darrer mandat.

 Buixeda també ha dit que l’Ajuntament d’Ascó, on la FIC en canvi ha tancat un pacte amb ERC, no ha estat en cap moment moneda de canvi. Segons Buixeda, es va deixar clar que el municipi tenia autonomia pròpia. A més, l’alcalde d’Ascó ha remarcat que en cas d’haver actuat al contrari haguessin traït els seus principis de respectar la llista més votada./ Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta