19 de juny del 2015

Mantenen l’acusació penal als tres militants de la CUP encausats per la vaga del 2012 a Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- Aquest divendres al matí s’ha celebrat el judici penal contra els tres militants de la CUP acusats d’un delicte de danys i coaccions per unes pintades en instituts de Tortosa durant la vaga general del 29 de març de 2012. El cas ha quedat vist per sentència. Una trentena d'activistes del Grup de Suport contra la Repressió a les Terres de l'Ebre s'han concentrat a primera hora a les portes del Jutjat de Tortosa per protestar contra aquest judici i manifestar el malestar contra un litigi "sense proves objectives" i que veuen com un "escarment" contra els moviments socials de la ciutat. Els acusats s'enfronten a multes d'11.000 euros o penes de presó si no poden pagar-les.

A la sortida del jutjat, l’advocat de dos dels acusats, Pere Royo, ha explicat que la Generalitat i la Fiscalia han mantingut l’acusació penal. Royo en canvi considera que en el judici no s’ha acreditat cap prova que els atribueixi els fets que se’ls imputa i ha demanat la seva absolució.

Aquest dijous a la tarda, el portaveu de la CUP Ebre i regidor de la CUP Tortosa, Xavi Rodríguez, va denunciar que aquest era un procés tancat amb sobreseïment per part de la jutgessa per falta de proves i que s'ha reobert a petició dels Mossos d'Esquadra, un procediment considerat "irregular”. Un informe cal·ligràfic demanat pels Mossos conclou, segons va explicar la CUP, que “no es pot confirmar l'autoria de la pintades de cap de les persones encausades". La portaveu de la CUP Deltebre, Dayana Santiago, va denunciar que el que s’hagi reobert el procés a petició dels Mossos d’Esquadra evidencia l’interès del govern de la Generalitat de castigar la dissidència política. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta