5 de juny del 2015

Jardí remarca que la vocació de CiU és formar govern al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre



MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha remarcat aquest divendres que Convergència i Unió ha estat la força més votada a la comarca, tot i l’onada de canvi que ha afavorit Esquerra. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Jardí ha destacat que CiU ha resistit força bé, i ha afegit que la pujada d’Esquerra a la Ribera d’Ebre no ha estat en detriment de CiU, que només ha perdut un conseller comarcal, sinó a causa de la gran davallada del PSC, que ha passat de cinc representants a només un conseller. Segons Jardí, ara mateix hi ha negociacions “de tots amb tots”, i la vocació de CiU és formar govern perquè és la força que té més consellers. El president riberenc ha defensat l’acció de govern dels darrers quatre anys, però no ha volgut entrar al detall de les negociacions per respecte als altres partits. De fet, només ha assenyalat que en pocs dies es podria anunciar un acord de govern definitiu.

En la mateixa línia, Jardí ha reconegut que CiU té la història en contra, ja que ha perdut el govern del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre quan la federació no ha tingut la majoria absoluta. Després de les municipals, qui sembla més decisiu és el conseller comarcal de la FIC, qui trencaria l’empat entre CiU i el bloc format per Esquerra i el PSC, tots dos amb nou consellers. De fet, l’actual president ha dit que intentaran canviar aquesta història en contra, però sense parlar de repartiments de càrrecs ni de sous, sinó prioritzant la unitat i el projecte de futur per a la Ribera d’Ebre.

A banda, Jardí ha celebrat que CiU haja conservat les majories a Móra d’Ebre, Riba-roja d’Ebre o Tivissa, però ha lamentat la pèrdua d’alcaldies importants com Móra la Nova o Ascó. En aquest cas, l’independent Josep Maria Buixeda serà el nou alcalde d’Ascó gràcies al suport d’Esquerra. Però Jardí ha volgut recomanar a la gent de CiU que s’integren en un possible govern d’unitat a Ascó, ja que el pacte que s’ha anunciat no és definitiu.

Quant a Móra la nova, Jardí s’ha mostrat convençut que l’actual alcalde, Ferran Bladé, farà una oposició constructiva durant el proper mandat, per intentar recuperar la confiança de la població.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta