5 de juny del 2015

Salut apunta cap a un enterovirus, després d'un segon brot de gastroenteritis entre 40 escolars a Poble Nou



POBLE NOU DEL DELTA (Montsià).-Un nou grup de quaranta escolars que passaven uns dies de colònies a Poble Nou del Delta han tornat a resultar afectats per un brot lleu de gastroenteritis. Els afectats són alumnes d’una escola de la Cerdanya i d’una altra del Vallès Occidental que estaven allotjats a dos centres diferents d’aquest poble. Efectius del SEM s'han desplaçat a l'Alberg l'Encanyissada, amb 21 afectats, i a la casa de colònies Amadeo on aquest mateix dimecres es van detectar els primers casos, i que allotja els 19 afectats restants, per atendre'ls de mal de panxa, vòmits i diarrea. Un centre situat a només 100 metres de l’altre. Dimecres van ser 43 els alumnes que van patir un quadre similar. Des de llavors la cuina de la casa colònies ha estat tancada com a mesura de protecció i els porten els menjar de fora.

Ara bé, les primeres anàlisis de les femtes i el primer informe microbiològic ha portat el departament de Salut ha descartar la intoxicació alimentària d'origen bacterià. El director dels serveis territorials de Salut, Albert Gómez, ha explicat que la teoria del virus cobra més rellevància i que estan a la seva recerca. En aquest sentit, els Mossos d’Esquadra han pres mostres d'aigua d'una font pròxima a l'alberg que es nodreix de la xarxa d’abastament municipal, per investigar l'origen del brot.

Els alumnes afectats han estat atesos per metges del CAP de Sant Carles de la Ràpita i personal del SEM als mateixos llocs on s’allotjaven. Mentre la Unitat de Vigilància Epidemiològica de Terres de l’Ebre de l’Agència de Salut Pública de Catalunya estan realitzant ja les enquestes epidemiològiques i gestionant la recollida de mostres d’afectats i d’aigua per analitzar. La presència d'una font d'aigua potable just a la porta de l'Alberg, d'on la majoria dels afectats pels trastorns gastrointestinals hauria reconegut haver begut aigua o omplert cantimplores, es podria trobar en l'origen de l'episodi. Salut apunta cap a un enterovirus -que es transmeten a partir dels excrements d'animals- com a causa més probable, però, de moment, es manté la prudència sobre l'origen.

Els estudiants afectats formaven part d’un grup de 79 alumnes d’una escola de la Cerdanya i d’un altre de 56 alumnes del Vallès Occidental./ Via Canal 21 Ebre / Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta