8 de juny del 2015

Monclús (ERC) inclou a l’acord de governança amb CiU una consulta pel monument franquista de Tortosa abans d’un any



TORTOSA (Baix Ebre).- L’Acord de Governança Estable de Tortosa inclou la celebració d’una consulta popular sobre el monument franquista de la Batalla de l’Ebre, que haurà de celebrar-se abans del juny del 2016. A més, una de les opcions de la pregunta haurà de ser la retirada i posterior museïtzació del polèmic monument. De fet, el 21 juny de l’any que ve es compliran 50 anys de la seua inauguració a càrrec del mateix general Franco. Així ho ha detallat el republicà Josep Felip Monclús durant una entrevista a Canal 21 Ebre. Monclús ha remarcat que cal tancar d’una vegada aquest debat a Tortosa, però ha volgut deixar clar que caldrà ser respectuosos amb la decisió de la ciutadania. Amb tot, el republicà no ha concretat qui serà l’encarregat de redactar la pregunta. Però ha matisat que Esquerra, a través del nou Pla d’Actuació Municipal, consensuarà amb CiU el calendari i el procediment a seguir.

Una altra condició relacionada amb la memòria històrica que ERC ha inclòs en l’Acord de Governança és proposar a la resta de grups municipals dedicar un espai públic al president Lluís Companys. Segons Monclús, hauria de ser un espai “molt digne”, però no ha concretat si es proposarà el canvi de nom de l’actual plaça d’Espanya, ja que hi ha altres llocs a la ciutat per portar el nom del president “màrtir”.

El document signat entre Monclús i Ferran Bel inclou 35 propostes més, com ara la defensa de l’Ebre i de la sanitat pública, el foment del turisme, un pla local d’ocupació, l’impuls al pla estratègic de Tortosa, o el desenvolupament del pla director de les muralles. D’altra banda, Monclús ha assenyalat que la nova piscina serà el projecte estel·lar del nou mandat a Tortosa. A més, Esquerra també dóna molta importància a la propera reforma del pont de l’Estat, amb un projecte que l’actual govern de CiU ja té força avançat.

Segons Monclús, ERC no renuncia a la construcció del tercer pont entre Jesús i Remolins, i seguiran treballant amb CiU perquè es puga tirar endavant al més aviat possible, ja que és una infraestructura necessària per al municipi. Altres punts de l’Acord de Governança Estable són la recuperació del nucli antic, la instal·lació d’un ascensor per millorar l’accessibilitat a l’hospital Verge de la Cinta, i la construcció d’una plaça davant de la catedral, un cop enderrocades les cases de la façana fluvial.

La millor opció per a Tortosa

El candidat d’Esquerra a Tortosa ha afirmat que l’Acord de Governança que aquest dilluns ha signat amb Ferran Bel no és un txec en blanc per a CiU, i que els republicans es quedaran com a primera força de l’oposició. Josep Felip Monclús creu que Bel es quedarà els quatre anys a l’alcaldia de Tortosa, tal i com l’alcalde també ha manifestat aquest dilluns. Monclús també ha reiterat que l’assemblea de militants d’Esquerra va decidir la setmana passada quedar-se a l’oposició i no participar tampoc en un pacte d’esquerres amb Movem i el PSC. Una fórmula que, segons el candidat d’Esquerra, els votants del seu partit també entenen com la millor per al municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta