10 de juny del 2015

Rodríguez (CUP) acusa Esquerra d'haver 'traït' la voluntat de canvi a Tortosa i fer seguidisme de CiU



TORTOSA (Baix Ebre).- El candidat de la CUP-Alternativa Ecologista a Tortosa, Xavier Rodríguez, ha acusat Esquerra de “trair” la voluntat de canvi de la ciutadania que va votar a les municipals del 24 de maig. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Rodríguez ha lamentat que els republicans hagen donat suport a Convergència i Unió (CiU), tot recordant els “tics autoritaris” del govern de Ferran Bel i la seua falta de respecte cap als partits de l’oposició. A més, quant a l’Acord de Governança Estable que Bel i el republicà Josep Felip Monclús van signar aquest dilluns, el candidat de la CUP ha assenyalat que sembla un document escrit per CiU, i que Esquerra ha acceptat fent “seguidisme” de les seues polítiques i propostes.

Rodríguez ha remarcat que l’Ajuntament hagués tingut igualment majoria sobiranista, si ERC hagués decidit pactar amb Movem Tortosa i el PSC, perquè 17 dels 21 regidors del nou consistori han donat suport al Compromís per la Independència. De fet, el candidat de la CUP ha afirmat que persones com Ferran Bel són “un fre a la il·lusió per construir un nou país, ja representa les polítiques neoliberals, de retallades i de poca inversió social”. A més, Rodríguez ha posat en dubte que ERC es plantegés seriosament un pacte de progrés a Tortosa, perquè en cap moment va contactar amb la CUP.

A banda, Rodríguez ha carregat contra la posició d’Esquerra d’acceptar una consulta sobre el monument franquista de la Batalla de l’Ebre. Segons el candidat de la CUP, és una “vergonya” que es vulga consultar sobre el monument feixista més gran de Catalunya. Tot i així, Rodríguez ha deixat clar que la CUP apostarà per la retirada del monument, si finalment es convoca la consulta ciutadana sobre el tema.

A partir de dissabte, quan la CUP entri a l’Ajuntament de Tortosa, Rodríguez planteja una “oposició d’esquerres i a favor de la llibertat del país”. De fet, ha dit que considera el consistori com una eina per transformar la societat, més enllà de la mobilització al carrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta