2 de juny del 2015

Roig prioritza un govern d’esquerres amb el republicà Monclús a l’alcaldia de Tortosa



TORTOSA (Baix Ebre).- Enric Roig ha confirmat aquest dimarts que el PSC de Tortosa és partidari d’un pacte de procés amb Esquerra i Movem, un acord que faria alcalde el republicà Josep Felip Monclús. Tot i que aritmèticament també seria possible un pacte entre els tres regidors socialistes i els vuit de Convergència i Unió, Roig ha remarcat que prefereixen una entesa d’esquerres amb Esquerra i Movem. Segons el candidat socialista, el seu programa té poc a veure amb les propostes i les formes de governar “autoritàries” de CiU. De fet, Roig ha volgut destacar que 7.500 persones han votat a favor de les candidatures progressistes a Tortosa, i que això vol dir que la ciutadania reclama un canvi al municipi. Roig ha afirmat que encara tot està obert, i que Esquerra té l’oportunitat de liderar aquest canvi.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Roig ha detallat que el PSC només ha proposat condicions des del punt de vista programàtic: transparència democràtica, polítiques socials, creació d’ocupació, manteniment de la via pública, aposta pel turisme, i un nou model de ciutat, amb la urbanització dels terrenys de Renfe com a punta de llança. A banda, Roig ha dit que per al PSC no seria cap problema estar en un govern amb Esquerra i Movem, dues formacions que han signat el Compromís per la Independència. En aquest punt, Roig ha remarcat que la seua aposta és prioritzar Tortosa, i que el municipi puga millorar gràcies a un govern d’esquerres encapçalat per Monclús.

De la mateixa manera, Roig ha dit que no entendria que Esquerra acabés pactant amb CiU només per la seua posició sobiranista. Segons el candidat socialista, els republicans no haurien d’oblidar les retallades que ha fet el govern de CiU en àmbits com la sanitat, al marge d’altres qüestions locals com la polèmica per les piscines. De fet, Roig ha volgut apel·lar a la memòria del darrer alcalde republicà de Tortosa, afusellat pels franquistes l’any 1939, per instar Esquerra a assumir la seua “responsabilitat” de treballar pel municipi amb un govern de progrés.

Finalment, Roig ha dit que, almenys des del PSC, no han volgut incloure un possible pacte al Consell Comarcal del Baix Ebre en les negociacions pel futur govern de Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta