2 de juny del 2015

Denuncien els bous al Mas de Barberans per modalitat no permesa i participació de menors



MAS DE BARBERANS (Montsià).- L'Associació Contra el Maltracte i la Tortura Animal (ACTYMA) ha presentat dues denúncies davant la delegació territorial del Joc i d'Espectacles a les Terres de l'Ebre contra els organitzadors i responsables de controlar els correbous celebrats a Mas de Barberans el passat 2 de maig. L'entitat, que demana l'obertura de sengles expedients sancionadors, considera que un dels actes era un "correbou campestre" il·legal, per no trobar-se reconegut per la llei de 2010, en el qual, a banda de bous, van participar cavalls i mascles bovins. En el segon cas, que fa referència a la celebració de bous a la plaça amb vaquetes, ACTYMA denuncia la participació de nens, que també vulneraria la norma reguladora.

En la primera de les denúncies, a la qual l'entitat animalista es refereix com a "correbou campestre", es recrimina als organitzadors que no vetllessin per la seguretat dels espectadors. Segons relaten, els animals es van disgregar per accedir a una bassa d'aigua "per la set que patien". A més, asseguren que, per efectuar l'acte, els organitzadors van tallar la carretera amb un tractor aparcat transversalment que evitava el pas de vehicles. En aquest sentit, recorden que aquesta actuació l'havien d'haver dut a terme els Mossos d'Esquadra. En la segona denúncia, ACTYMA retreu la participació de nens en un acte de bous a la plaça amb vaquetes. Segons relaten, un dels menors va estar durant tot l'espectacle dins de la mateixa plaça, "com un participant més". "El nen no va ser alertat en cap moment, ni retirat de la plaça, trobant-se exposat al greu perill de rebre una cornada", tanquen. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta