1 de juny del 2015

Esquerra debatrà si vol 'liderar el canvi a Tortosa' o si aposta per reeditar el pacte amb CiU



TORTOSA (Baix Ebre).- Algunes veus en l'òrbita de CiU a Tortosa ja donen per fet l'acord amb Esquerra per seguir governant el municipi. Però la realitat és que només cinc dies abans de les eleccions, després que l'alcalde Ferran Bel acusés els republicans de voler consumar un "pacte de perdedors" per fer alcalde el socialista Enric Roig, des d'ERC van contestar que es presentaven a les municipals per "guanyar" el 24M i per "liderar el canvi" a Tortosa. I aquest és un argument que tornarà a ser present en la propera assemblea de militants, ja que Esquerra té a les seus mans pactar de nou amb CiU -com ja va fer el 2007- o el fet de liderar un govern de canvi a Tortosa, al costat de Movem i del PSC.

De fet, a més de criticar la "prepotència" de les paraules de Bel, el candidat d'Esquerra a l'alcaldia, Josep Felip Monclús, va refermar el 19 de maig que es presentaven a les eleccions "per guanyar-les, no pas per ser crossa de ningú, ni de Ferran Bel ni d'Enric Roig". "Ben al contrari, nosaltres ens presentem amb una candidatura i un projecte de ciutat per a guanyar i liderar el canvi a l'Ajuntament de Tortosa i als seus pobles", va assenyalar Monclús.

Aquell mateix dia, Monclús també va afirmar que la decisió final sobre els possibles pactes la prendrien la gent d'Esquerra de Tortosa, després de conèixer i interpretar els resultats dels comicis del 24 de maig. I va remarcar que això seria "sense cap pressió del partit a nivell de Catalunya", sinó "en benefici de la ciutat".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta