20 de juliol del 2015

El Festival Deltebre Dansa tanca l'onzena edició havent assolit els 12.000 espectadors i pensant en nous espais



DELTEBRE (Baix Ebre).- Un espectacle de Race Horse Company va servir, aquest dissabte a la nit, per clausurar a l'onzena edició del Festival Deltebre Dansa. Un certamen que, durant quinze dies, ha ofert tallers professionals, classes d'iniciació i una àmplia programació d'espectacles de dansa i circ contemporani. Enguany, tal com ha apuntat el director, el reconegut ballarí Roberto Olivan, la cita ha anat, fins i tot, "millor del que esperàvem", i assistents i participants han felicitat l'equip per les millores en l'organització. La xifra de públic s'ha incrementat respecte les darreres edicions i s'han assolit els 12.000 espectadors. De cara al 2016 el festival ja es planteja incorporar nous espais on oferir espectacles.

La darrera nit del festival va començar amb la Mostra d'Iniciació que els participants amateurs van preparar al llarg dels quinze dies. Un moment que, segons el director del certamen, Roberto Olivan, va ser "màgic" i en què van constatar el "pes" que ha aconseguit el festival al municipi. "S'ha consolidat enormement", ha assegurat, perquè "la gent del poble s'ho ha fet seu". També ha celebrat l'augment d'espectadors, 12.000 enguany, entre els que han assistit als espectacles i els que han seguit les actuacions amb les projeccions en directe que es feien en una pantalla gegant a l'exterior de la carpa.

Del 6 al 19 de juliol, el Festival Deltebre Dansa ha ofert diverses novetats, com ara l'estrena de la Nit Solidària i del Circ, l'ampliació de l'oferta dels cursos d'iniciació o alguns canvis en la infraestructura del recinte, on s'han afegit noves zones com la Carpa Xirin, però a més, s'han adequat millor els espais com la Carpa Deltebre Dansa. De cara al 2016, i segons ha avançat Olivan a l'ACN, l'objectiu és "mantenir-nos". "Entenem que allò bonic", ha indicat, "és fer-ho tan gran com és ara però no més, per no perdre l'essència i la familiaritat típica del festival". El que sí ha plantejat és l'opció d'obrir el ventall d'escenaris amb "espais efímers, exteriors", que se sumin a la carpa de circ.

Així, la idea és continuar acollint uns 150 participants -enguany de 50 nacionalitats diferents-, i oferir una proposta única en un entorn molt especial. "Ens agrada ser un esdeveniment efímer", ha manifestat Olivan, sense estar lligats "a cap política, a cap partit polític, a cap indret físic". "Ens agrada ser independents", ha dit, perquè "el que valorem és la cultura i l'art, i la gent per damunt de tot", ha conclòs./ Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta