20 de juliol del 2015

Més d'un centenar de persones reclamen que es mantinguin les condicions a l'estació de tren de Móra la Nova


MÓRA LA NOVA (Ribera d'Ebre).- Més d'un centenar de persones, convocades per la Plataforma Trens Dignes, van mobilitzar-se dissabte al migdia a l'aparcament de l'estació de tren de Móra la Nova. El seu objectiu és aconseguir "mantenir les condicions que hi havia" fins ara a l'estació, ha exposat Josep Casadó, un dels portaveus de l'entitat. I és que Adif ha decidit que qui fins ara s'encarregava de la venda de bitllets, el personal del bar, deixi de fer-ho a partir d'aquest dilluns. La seva proposta, acordada amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, és instal·lar màquines expenedores. Des del territori s'hi mostren totalment contraris i han alertat de la manca de serveis amb què es trobaran els usuaris de l'estació.

Josep Casadó, un dels portaveus de la Plataforma Trens Dignes, ha tornat a explicar aquest dissabte que si Adif trenca el conveni amb el bar de l'estació, el personal del qual s'encarregava fins ara de la venda de bitllets, "ens estan dient que al setembre tanquen el bar, perquè no surten els números", ha lamentat. Així, "ens trobarem amb una estació freda, sense ningú", ha dit. Això també comportaria la pèrdua de tres llocs de treball, els de les persones que s'ocupen del bar. Casadó també ha manifestat inquietud pel fet que a les instal·lacions de l'estació només hi ha personal d'Adif les vuit hores d'horari laboral i de dilluns a divendres, de manera que a les nits i durant els caps de setmana estarà "molt exposada". Es tracta d'un "procés de tancament, de convertir-la en baixador", ha assegurat, "i acabarem sense estació", ha sentenciat el portaveu.

La mobilització d'aquest dissabte s'ha convocat amb molt poc marge de temps, però ha aconseguit reunir més d'un centenar de persones amb el suport també d'ajuntaments i consells comarcals del territori. A partir d'ara, des de la plataforma es plantegen converses amb les institucions, sobretot amb la Generalitat, perquè "pressioni" per "aconseguir mantenir les condicions que hi havia", ha insistit Casadó. En aquest sentit, ha criticat l'acord entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i Adif per instal·lar màquines expenedores. "Des del territori no estem d'acord amb això", ha volgut deixar clar. "Volem l'estació oberta i amb gent, amb personal", ha conclòs.

L'estació de Móra la Nova, com han anat expressant durant tota la setmana des de l'entitat, és la de referència per dues comarques, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, a més de ser l'únic punt de venda de bitllets personalitzat en funcionament en tot el tram de la línia R15 entre Casp i Reus. / Via ACN / Imatge Trens Dignes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta