21 d’agost de 2015

Cultura prepara una exposició per commemorar els 100 anys del vapor Anita


TORTOSA (Baix Ebre).- Aquest 2015 es compleixen 100 anys de l’avarament del vapor Anita. Per aquest motiu, els Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l’Ebre conjuntament amb l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre i el Museu de les Terres de l’Ebre organitzaran una exposició commemorativa que s’inaugurarà al novembre a Tortosa i que està previst que sigui itinerant. L’exposició vol oferir una visió conjunta i actualitzada del que es coneix i del que va representar el vapor en seu moment i alhora incidirà en un dels aspectes més identitaris de les Terres de l’Ebre: la navegabilitat fluvial. Estarà formada per fotografies procedents de fons públics i també privats, de les famílies implicades en la seva construcció i funcionament que són majoritàriament inèdites i, a més, s’hi exposaran objectes i documents originals.

El vapor Anita és el darrer vapor que va circular entre Tortosa i la desembocadura de l’Ebre i ha esdevingut una icona contemporània. Els motius són diversos: és l'únic vapor que es va construir íntegrament al territori, als tallers Sales de Tortosa; el procés que l’envolta està lligat a l’empenta del sector industrial i als intents de revalorar el port fluvial i la tradició naviliera; mentre que el seu abandonament i posterior enfonsament el 1937, va representar la pèrdua de la il·lusió i l’allunyament progressiu de la tradicional vida fluvial. A més, la trajectòria de l’Anita recull les vivències de la societat amb la que va conviure. A banda de l’exposició, hi ha previst programar altres activitats: la presentació del llibre 'El vapor Anita. La història d’un mite', de Laura Tienda i Albert Curto de l’editorial Pagès, conferències i visites guiades./ Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta