21 d’agost del 2015

Obres a la catedral de Tortosa contra els tèrmits que afecten la capella del Sant Crist

 

TORTOSA (Baix Ebre).- La propera tardor s’iniciarà la restauració de la capella del Sant Crist de la Catedral de Tortosa. I és que la capella, tancada per motius de seguretat, està afectada per tèrmits. El Ministeri d’Educació i Cultura ha adjudicat els treballs de restauració valorats en 180.000 euros. Segons Diari de Tarragona, les obres podrien començar després de les festes de la Cinta, amb un termini previst d’execució de quatre mesos per part de l’empresa Urcotex Immobiliària.

No és el primer cop que la Catedral de Tortosa es veu amenaçada pels tèrmits. L’any 2011 una plaga va afectar ja l'estructura de tres cúpules, una coberta i un vitrall del temple. En aquell moment, alguns d'aquests elements, especialment les cúpules de la sagristia nova i la capella del Sagrari o del Sant Crist, van ser objecte d'actuacions urgents per evitar que el seu col·lapse en provoqués l'ensorrament. Aleshores, el capítol de la Catedral va calcular en més 767.000 euros el cost de les obres per fer front a aquella situació, tot reclamant ajut econòmic a les administracions públiques i anunciant una campanya entre els fidels per obtenir el finançament necessari.

Al juny del 2012, el Ministeri de Cultura, a través de l’Institut del Patrimoni Cultural de l’Estat, es va comprometre a fer una valoració detallada de l’estat en què es trobava la catedral de Tortosa. Una actuació realitzada, especialment, per la proliferació de tèrmits que afectaven la coberta de la capella del Sant Crist, i com a pas previ per incloure l’obra al Pla Nacional de Catedrals del Ministeri. La capella del Sant Crist se situa en un lateral del cos central del temple i està format per un espai rectangular de tres trams i una coberta amb cúpula central. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta