28 de setembre del 2015

Així va ser la nit electoral del 27-S a les seus de les candidatures a les Terres de l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- Tot i els bons resultats obtinguts a Catalunya i en particular a la circumscripció de Tarragona, i també al conjunt de les Terres de l’Ebre, l’ambient en el punt de reunió de Junts pel Sí a Tortosa en aquesta darrera nit electoral no era de festa grossa. Els membres de la candidatura de Junts pel Sí van sortir, davant dels militants i simpatitzants que es van acostar fins a l’Hotel Corona de Tortosa, per fer les valoracions amb tots els vots gairebé escrutats celebrant els resultats amb moderació, tot i que sí que es van poder sentir crits d’independència quan Artur Mas va aparèixer en pantalla de televisió. La candidata de Junts pel Sí, Meritxell Roigé, va destacar que la candidatura havia estat la més votada al territori i va negar que fos un resultat “agredolç”.

La també candidata de Junts pel Sí, Alicia Gamundi, va afirmar que aquest dilluns s’iniciava un nou dia per treballar i construir un nou país. Tampoc es veien cares de satisfacció a la seu del PSC a les Terres de l’Ebre. I és que els socialistes han perdut un diputat a la demarcació i no han obtingut l’escó per la candidata ebrenca, Bibiana Porres. Malgrat això, Porres es va felicitar per haver aconseguit mantenir-se i posicionar-se com a segona força al territori.

Tampoc es respirava alegria a la seu d’Unió a Tortosa. El candidat ebrenc, Antoni Polo, va afirmar que aquestes havien estat unes eleccions molt polaritzades. Quant els resultats de la seva formació, va treure pit tot afirmant que malgrat no haver obtingut representació parlamentària havien aconseguit gairebé 3.000 vots a les Terres de l’Ebre i es va mostrar convençut que “continuaran creixent” en un futur.

On sí es respirava un ambient d’eufòria era a la CUP, que van optar per reunir-se en un bar de l’Aldea. La candidata Carme Abril va remarcar que cal materialitzar la voluntat popular en fets tot apel·lant a la desobediència i a una declaració unilateral d’independència.

Força desencantats estaven els membres de la candidatura Catalunya Sí que es Pot, que ben aviat, abans que acabés el recompte, van marxar del seu punt de reunió, i no van atendre els mitjans de comunicació. Des de Tarragona, el cap de llista, Gerard Bargalló, va afirmar que no havien assolit els objectius que s'havien marcat per la “gran polarització” de la campanya i el fet de “no haver pogut explicar ni fer arribar les propostes de programa a la gent” .

El candidat del PP, Jaume Solé, va optar per passar la nit electoral a Tarragona. El cap de llista, Alejandro Fernández, va admetre la derrota i que estaven vivint “un cicle electoral dolent”. Des de Ciutadans, que no van incloure cap candidat ebrenc en la seva llista en aquestes eleccions al Parlament, el seu candidat, Matías Alonso, va destacar haver assolit el millor resultat a la demarcació passant d’un a quatre diputats. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta