10 de setembre del 2015

Comença el trasllat d'un mol·lusc dels Alfacs per fer la línia del Trabucador



 SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- Les obres per instal·lar una línia elèctrica submarina a la barra del Trabucador al delta de l'Ebre han entrat en una de les fases més complexes. Es tracta del trasllat d'unes nacres 'Pinna nobilis', un mol·lusc catalogat com a espècie de protecció estricte i vulnerable. Els treballs els està fent un equip de cinc biòlegs bussejadors que s'encarreguen de trasplantar els mol·luscs uns metres més enllà de la badia dels Alfacs perquè no es vegin afectats pel traçat de la línia. Està previst que es retiren unes 200 nacres.

Un cop acabi el trasllat, s'iniciaran els treballs de l'estesa de de cablejat subterrani mitjançant un mecanisme de succió, del que serà la primera línia submarina de Catalunya. El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha destacat que el soterrament pel mar d’aquesta línia “és una obra llargament esperada”, i l’ha reivindicat com una gran millora per al Delta de l’Ebre. En aquest sentit, ha explicat que l’obra combina “la defensa de l’equilibri ambiental i la millora del paisatge amb l’impuls al desenvolupament econòmic de la zona”.

Endesa, durant la primera fase d’obres, ja ha deixat preparades les infraestructures i les dues rases on s’ha d’estendre cablejat. De fet, a les instal·lacions de les Salines de la Trinitat ja es treballa en el punt de connexió del cablejat submarí, que podria arribar a les Salines a finals d’octubre, tot i que els treballs es podrien allargar fins al desembre, moment en que es començarà a retirar l’antiga línia elèctrica de 12 quilòmetres de la barra del Trabucador. El cost d’execució del cable subterrani submarí es preveu que sigui de 800.000 euros. Endesa n’assumeix el 30%, la Generalitat el 20% i Infosa el 50%. / Via Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta