9 de setembre del 2015

Ferran Cid, alcalde del Perelló: 'Els veïns tenen pànic a l'N-340 i no volen ni sortir'



EL PERELLÓ (Baix Ebre).- L'explosió final". Així ha definit l'alcalde del Perelló, Ferran Cid, la situació creada arran del nou accident mortal a la carretera N-340, aquest dimecres a la matinada, a molt pocs centenars de metres d'on dilluns es va produir un sinistre amb tres víctimes mortals. L'estat de la carretera, la principal via de comunicació gratuïta entre el sud peninsular i Europa, és ja del tot "insuportable" i els alcaldes estan decidits a impulsar en la reunió convocada aquest dijous mobilitzacions imminents al territori per exigir la gratuïtat de l'AP-7 -com a mínim, per als camions- i la construcció de la projectada autovia A-7. "Els veïns tenen pànic a l'N-340, no volen ni sortir, tenen por", ha assegurat Cid.

El conductor d'un turisme ha mort aquest dimecres al matí en un xoc frontal amb un camió a la N-340, al seu pas pel Perelló, prop d'on dilluns tres persones van perdre la vida en una topada entre dos camions i una furgoneta. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, l'accident s'ha produït quan passaven uns deu minuts de les sis del matí al quilòmetre 1.108 de la N-340. La víctima és el conductor i únic ocupant del turisme mentre que el conductor del camió ha resultat il·lès. El camió accidentat ha topat contra una caseta de camp. Fins al lloc, s'hi han desplaçat, entre d'altres, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat.

Si l'accident del passat dilluns a la tarda ja va sacsejar la sensibilitat i la indignació dels habitants de les Terres de l'Ebre, mobilitzant entitats i institucions, el d'aquest dimecres a la matinada s'ha convertit en "el final", en paraules de Cid. "Clama al cel!", ha exclamat. Durant el que portem d'any, el tram entre l'Hospitalet de l'Infant i Alcanar registra tretze morts, més del doble que l'any passat.

"No es pot suportar. Això no té solució. Quatre morts en dos dies. Aquesta infraestructura no pot suportar el pas de gran tonatge, no està preparada. És la via més important entre el sud de l'Estat i Europa. No podem aguantar més", ha declarat a peu de carretera. La necessitat de fer gratuïtat l'AP-7 al seu pas pel territori, almenys per al pas de camions, i que el Ministeri de Foment pressuposti recursos per iniciar de forma imminentment construcció de la projectada autovia A-7 es mantenen, des de fa anys, com les reivindicacions més reiteradament urgents.

Durant aquest dimarts, entitats com les federacions d'associacions de veïns de Tortosa i Amposta o, des de l'anonimat, iniciatives ciutadanes a través de les xarxes socials, han anunciat mobilitzacions imminents. Fins i tot una aquest dissabte a Camarles. Els nou alcaldes dels municipis del Baix Ebre i el Montsià afectats pel pas del vial es reuneixen aquest dijous al Perelló. Tot i que, oficialment, no hi ha cap proposta formal sobre la taula, Cid ja ha anunciat que els ajuntaments són "conscients" d'aquestes iniciatives i volen liderar-les, al costat de veïns i entitats.

La idea és que, de la trobada, surti una proposta concreta amb caràcter imminent. El delegat del Govern ha confirmat també la seva presència, així com els presidents dels consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià. "Hem d'emprendre les accions necessàries, de mutu acord amb els alcaldes i la Delegació del Govern", ha assumit el batlle del Perelló. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta