15 de setembre del 2015

José Pedro Castells deixa la presidència dels regants de l'Esquerra de l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- El president de la Comunitat de Regants de l'Esquerra - Sindicat Agrícola de l'Ebre, José Pedro Castells, ha anunciat que deixa el càrrec després d'haver format part durant una dècada dels òrgans de govern de l'entitat. Castells, que ocupava la presidència des de novembre de 2013 després de vuit anys encapçalant el Sindicat, ha adduït motius personals. "És el moment de donar el relleu i aprofitar el nou temps que em brinda la jubilació", ha assegurat. Fins la pròxima Junta General de la Comunitat prevista pel pròxim mes de novembre, assumirà el càrrec l'actual vicepresident, Xavier Curto. Paral·lelament, el vicepresident del Sindicat de Regs, Víctor Delsors, també ha presentat la seva dimissió.

Castells va formar, juntament amb Lluís Pegueroles, el tàndem electoral que, amb el suport de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), va aconseguir, no sense problemes i enmig d'una gran conflictivitat, rellevar del poder el controvertit Joel Bonet l'any 2005. El president sortint s'havia mantingut a l'oposició durant tres anys i es va comprometre a democratitzar internament la Comunitat, així com assumir els principis antitransvasistes en la seva gestió.

Precisament, la dimissió de Pegueroles com a president l'any 2013, després d'haver votat a favor del Pla Hidrològic de l'Ebre al Consell de l'Aigua de la Conca, va portar Castells a deixar la presidència del Sindicat de Regs -l'òrgan executiu de l'entitat-, que havia ocupat des del triomf electoral de 2005, per assumir el que ara deixa, un càrrec de caire més representatiu.

Assegura que la decisió de marxar en aquest moment, que ja ha estat comunicada i acceptada per la Junta de Govern de l'entitat, ha estat "meditada i sospesada". Castells ha agraït el suport, la col·laboració i la confiança als membres del govern dels regants. Assegura anar-se'n satisfet d'haver complit els objectius que s'havia proposat en el moment de presentar-se per governar la Comunitat.

"S'ha complert tot tal com pensàvem i vam dir: hem solucionat la qüestió financera, hem reactivitat les obres de revestiment i hem recuperat la pau social", argumenta. També ha subratllat la capacitat d'un equip de gent "il·lusionada i compromesa", per fer front als reptes pendents: la gestió de l'aigua al delta de l'Ebre, amb els coneguts problemes de salinitat, subsidència o l'amenaça del caragol maçana. "Això em dóna la tranquil·litat per fer el relleu", ha reblat.

Segons marquen les ordenances de l'entitat, Castells serà ara substituït en el càrrec pel vicepresident, Xavier Curto, fins la pròxima Junta General Ordinària que tindrà lloc el mes de novembre. A més de l'elecció del nou president, dins d'un procés periòdic de renovació parcial dels vocals del Sindicat de Regs i el Jurat de Regs, s'haurà d'elegir un nou vicepresident del Sindicat de Regs després de l'anunci de la dimissió de Víctor Delsors. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta