3 de setembre de 2015

La CUP programa actes centrals pel 27-S a Tortosa, Amposta i Alcanar

REUS (Baix Camp).- La CUP aspira a obtenir representació a la demarcació de Tarragona en les eleccions al Parlament del 27 de setembre amb almenys dos diputats. El seu cap de llista, Sergi Saladié, ha apuntat que, segons les projeccions de vot fetes a partir dels resultats de les municipals, la formació podria superar els 30.000 vots, i ha reivindicat que donar-los suport representarà un "vot útil". Malgrat que l'escenari és "diferent" al de l'any 2012 per la irrupció de noves formacions polítiques, Saladié ha afirmat que les perspectives de la CUP són "molt bones" gràcies a la visibilitat de la feina feta al Parlament, en les assemblees locals i en ajuntaments com el de Reus, on tenen sis regidors.

El cap de llista de la CUP-Crida Constituent a les eleccions del 27-S per la demarcació de Tarragona ha reivindicat que l'obtenció d'un diputat al territori és "bastant factible" i que aconseguir-ne dos "no és descartable". Sergi Saladié ha apuntat que, tenint en compte anteriors comicis, n'hi hauria prou amb uns 13.000 vots per aconseguir representació per primera vegada al Camp i l'Ebre, i entre 28.000 i 30.000 suports per obtenir dos escons. "Crec que estem més a prop del tercer diputat que del segon", ha vaticinat el candidat.

La candidatura ha presentat aquest dijous al casal Despertaferro de Reus els cinc primers candidats de la formació de cara als comicis del 27 de setembre, que defineixen amb un doble caràcter plebiscitari i constituent, en clau de "ruptura democràtica" i transformació social. Saladié ha manifestat que la CUP contempla la independència com un "instrument" per assolir les màximes quotes de sobirania en àmbits socials d'urgència com ara l'habitatge, el treball, l'energia o l'alimentació.

Per assolir-ho, segons Saladié, la CUP parteix de tres eixos: la ruptura, la recomposició i la recreació. En primer lloc, s'aposta pel trencament total "amb les diverses estructures de dominació econòmica i política", com l'Estat espanyol i la Unió Europea, i es vol forçar la declaració unilateral d'independència dotada de contingut social que vagi més enllà d'un missatge institucional i que impliqui un procés de desobediència vers la legalitat espanyola per iniciar la creació d'estructures pròpies.

La ruptura, segons la CUP, ha d'anar acompanyada d'un procés de recomposició en què es dugui a terme un pla de xoc per frenar les urgències socials. Una de les accions bàsiques en aquest eix es paralitzar el pagament del deute fins que no es garanteixin les necessitats bàsiques a tota la població catalana, al contrari d'allò que regula l'article 135 reformat de l'actual Constitució espanyola, segons ha remarcat Saladié.

En tercer lloc, la número 2 de la llista, Maria Mestre, ha explicitat que cal "recrear una societat nova que compti amb estructures socials radicalment democràtiques i institucions al servei de les classes populars". Segons la CUP, aquesta fase s'ha de dur a través del Procés Constituent, articulat a través de l'Assemblea Constituent, la qual ha d'acabar elaborant la Constitució de la república catalana.

Al marge del programa, la CUP ha anunciat aquest dijous que farà campanya amb furgoneta per tal d'arribar arreu i vehicularà els continguts al territori a través de rodes de premsa temàtiques diàries. També s'han anunciat els actes centrals en què es comptarà amb la presència d'altres caps de llista de la formació així com dels diputats sortints, que se celebraran els dies 11 i 23 de setembre a Reus, el 13 a Tarragona, el 17 a Valls, el 18 a Tortosa, el 19 a Calafell, el 22 a Amposta i el 24 de setembre a Alcanar.

La llista presentada s'ha conformat a partir d'un procés de primàries obert a tota la població en el qual també s'han tingut en compte la representació territorial, així com la paritat entre homes i dones candidates. La llista, de tipus cremallera, l'encapçala l'ecologista Sergi Saladié (Vandellòs), seguit de Maria Mestre (l'Arboç), Jaime Rodríguez (Tarragona), Lu Quintero (Valls) i Ernest Montserrat (l'Arboç)./ Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta