10 de setembre del 2015

Roigé rebutja les crítiques a l’enderroc de les cases de la catedral de Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- La primera tinent d’alcalde d’Urbanisme, Meritxell Roigé, ha defensat aquest dijous l’actuació de l’Ajuntament de Tortosa amb l’enderroc de les cases de la catedral. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Roigé ha volgut replicar l’arquitecte Xavier Rollan, que dimecres havia acusat el consistori de voler tombar les cases per populisme, així com d’haver practicat un joc de “mentides i mitges veritats” per culminar un projecte d’origen franquista. La regidora ha dit que Rollan fa anys que no representa el col·lectiu de veïns del carrer Croera, i ha volgut destacar que l’Ajuntament finalment ha pogut assolir acords amb els propietaris dels habitatges afectats. De fet, ha afegit que les cases enderrocades eren del segle XIX, i que abans la catedral ja mirava cap al riu. De la mateixa manera, Roigé també ha negat que l’Ajuntament haja culminat un projecte franquista, i ha recordat que el projecte de fer una gran plaça davant de la catedral sempre ha tingut un gran consens al consistori. T

La regidora ha remarcat que fa temps que l’Ajuntament demana una major inversió de l’Estat per rehabilitar la catedral, i ha afegit que Convergència ha demanat una partida d’un milió d’euros al pressupost general del 2016, per arranjar la façana. En aquest sentit, Roigé ha assenyalat que la catedral és un bé cultural d’interès nacional que pertany al Bisbat, i que correspon a l’Estat finançar les actuacions necessàries. Siga com siga, ha concretat que l’Ajuntament ha destinat un milió d’euros a l’adquisició dels habitatges, més 260.000 euros per a l’enderroc. Roigé també ha insistit que la possible aparició de possibles restes arqueològiques poden condicionar el projecte de la plaça.

D’altra banda, Roigé ha anunciat que en els propers dies es podran reprendre les obres de l’edifici de les delegacions de la Generalitat, després que l’empresa adjudicatària haja arribat a un acord amb el Govern per poder iniciar els treballs. Finalment, també ha confirmat que abans de final d’any haurien de començar les obres de reforma del pont de l’Estat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta