18 d’octubre del 2015

El Memorial de les Camposines ja té inscrits més de 1.300 desapareguts durant la Guerra Civil



LA FATARELLA (Terra Alta).- La Generalitat de Catalunya ha homenatjat aquest dissabte els soldats morts i desapareguts a la Batalla de l'Ebre, en un acte al Memorial de les Camposines de la Fatarella, a la Terra Alta. L’acte l’ha presidit el director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Miquel Puig, i l’alcalde de la Fatarella, Francesc Blanch, acompanyats de la directora de Governació i Relacions Institucionals a les Terres de l’Ebre, Maria Rosa Peig, i el coordinador del COMEBE, David Tormo, a més d’altres alcaldes i regidors de municipis veïns. Hi han assistit un centenar de familiars de soldats morts en la batalla, procedents de Catalunya, la resta de l’Estat i de països com Nova Zelanda, la Gran Bretanya i Puerto Rico.

En el seu parlament, el director de Relacions Institucionals i amb el Parlament ha remarcat la necessitat de comptar amb espais com aquest memorial “per a retre homenatge als que van morir en combat i com a lloc de record i reconciliació”, ja que, com ha apuntat, les plaques que hi ha inclouen noms de soldats morts i desapareguts en combat “independentment de l’exèrcit en què van servir”. Miquel Puig també ha posat aquest espai memorial com a exemple de les polítiques que du a terme la Generalitat de Catalunya en aquest camp i que “vinculen memòria i pau”, perquè tal com ha apuntat, “recordar l’última guerra ha d’ajudar a valorar la pau com una necessitat primera, com a condició necessària per a la vida en societat i la cooperació”.

En l'acte s’ha inaugurat una placa amb quaranta noms de persones que al llarg d’aquest darrer any s’han incorporat al Cens de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la dictadura franquista, i que corresponen a víctimes de la batalla de l’Ebre, entre els quals hi ha nou brigadistes internacionals de Dinamarca, els Estats Units, la Gran Bretanya, Nova Zelanda i Puerto Rico. Amb aquestes incorporacions, ja hi ha inscrites 1.344 persones en aquest espai memorial. L’acte ha acabat amb una actuació musical d’un familiar de dues persones que s’han incorporat avui en aquest Memorial de les Camposines, Daniel Morén, i amb una ofrena floral a la nova placa. / Imatge Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta