16 d’octubre del 2015

Els alcaldes de Tortosa i Amposta escenifiquen l'inici d'unes noves i millorades relacions


AMPOSTA (Montsià).- La primera visita institucional de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, a l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, d'aquest divendres, ha estat una trobada per fer visible les bones relacions que enceten els consistoris de les dues ciutats més grans de les Terres de l'Ebre. Malgrat que tan Tomàs com Bel han refusat parlar de pugnes històriques entre les dues ciutats, especialment per la capitalitat ebrenca, han reconegut que les relacions eren millorables. Els dos alcaldes han defensat que, només amb unitat, les Terres de l'Ebre podran créixer i defensar els seus interessos davant de les institucions superiors. Aquest front comú, també el fan extensible a altres municipis de les Terres de l'Ebre.

Els alcaldes de Tortosa i Amposta han celebrat aquest divendres la primera reunió institucional amb què enceten un nou període de relacions entre els dos consistoris. Adam Tomàs, alcalde d'Amposta, ha insistit en la necessitat que les dues ciutats més grans de les Terres de l'Ebre, que engloben un terç de la població del territori, "vagin de la mà" especialment en temes territorials. "La trobada era amb la voluntat de treballar conjuntament, crear llaços i ponts de treball en defensa del territori", ha explicat Tomàs. "Cada ciutat té la seva autonomia per créixer en els àmbits que tingui més possibilitats però no vol dir que ho hagin de fer una en contra de l'altra sinó trobant singularitats i potencialitats. I en aquelles que poguéssim pugnar, trobar solucions consensuades que sempre afavoreixin el territori", ha afegit. Per a l'alcalde d'Amposta, el treball conjunt és la clau per al creixement de les Terres de l'Ebre i perquè el territori tingui força davant la resta d'institucions superiors.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat que calia visualitzar la unió de les dues grans ciutats ebrenques i que a partir d'ara s'iniciaran reunions de treball més específiques sobre els projectes concrets. Bel ha recordat que aquest no és "un club privat" de Tortosa i Amposta sinó que té una vocació "àmplia i extensible" a tots els municipis de les Terres de l'Ebre. "No és que Amposta i Tortosa hagin d'esdevenir les grans ciutats però existeix una singularitat perquè són les dues úniques amb més de 20.000 habitants. Cal agafar aquesta singularitat i treballar en favor del territori", ha defensat Tomàs.

Tant Tomàs com Bel han descartat que les relacions institucionals dels darrers anys entre Amposta i Tortosa hagin estat dolentes i han refusat també la confrontació creada pel debat sobre la capitalitat de les Terres de l'Ebre, que per a Tomàs suposen "postures que no aporten res" . "Era un aspecte a millorar i la voluntat és millorar-lo però no hem tingut pugnes. Potser segurament no n'hi ha prou amb la relació que es tenia fins ara sinó que s'ha de millorar, per Tortosa i Amposta i per la responsabilitat que tenim les dues ciutats de cara al territori", ha defensat Bel./ Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta