30 d’octubre de 2015

Entitats ecologistes crearan la nova plataforma Salvem Lo Montsià per rebutjar l'autovia A-7ULLDECONA (Montsià).- Els grups ecologistes que rebutgen la construcció de l’autovia A-7 al seu pas per les Terres de l’Ebre han decidit sumar esforços i crear la nova plataforma Salvem Lo Montsià. L’assemblea constituent de la coordinadora serà en el marc d’una reunió que ja s’ha convocat per al proper 9 de novembre, a partir de les vuit del vespre, al saló de plens de l’Ajuntament d’Ulldecona. A més de grups i entitats proteccionistes com ara Ecologistes del Sénia, el GEPEC, Seo BirdLife o Picampall, també s’hi podrien sumar col·lectius com l’Associació de Voluntaris del Parc Natural del Delta de l’Ebre, el Centre Social Lo Maset de Deltebre o el Casal Popular Panxampla de Tortosa, però també esperen rebre el suport de partits polítics i sindicats. De fet, la CUP d’Ulldecona presentarà al ple de dilluns una moció sobre l’N-340 en què demana la gratuïtat de l’AP-7 i la no construcció de l’autovia. Així ho ha anunciat aquest divendres un dels portaveus del col·lectiu Ecologistes del Sénia, Manel Mas, durant una entrevista a Canal 21 Ebre.

Els ecologistes reclamen l’alliberament dels peatges de l’AP-7 i s’oposen al projecte de l’autovia des del punt de vista ambiental, però també per motius econòmics. Quant als aspectes mediambientals, recorden que el traçat trinxaria la plana de la Galera, destruint camins ramaders i camps d’oliveres centenàries i mil·lenàries, a més d’afectar dues espècies com l’esparver cendrós i l’ofegabous. Però al marge del rebuig al projecte de l’A-7, la plataforma també es mobilitzarà per l’extracció d’argiles que està fent l’empresa cimentera Cemex en finques de la serra del Montsià. Segons els ecologistes, les extraccions s’estan fent en una zona de captació d’aigua de la Foia d’Ulldecona, i per això reclamen una restauració ambiental correcta de tot l’espai.

Finalment, el grup Ecologistes del Sénia també reivindica que els ajuntaments, les cooperatives i els pagesos del territori deixen d’utilitzar el glifosat, un herbicida molt potent que podria ser molt nociu per al medi ambient i també per a les persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta