14 d’octubre del 2015

ERC instarà als ajuntaments de l'Ebre a demanar l’anul·lació de la sentència a Companys



CAMPREDÓ (Baix Ebre).- La Federació de l’Ebre d’Esquerra ha celebrat aquest dimecres diversos actes d’homenatge a Lluís Companys quan es compleixen 75 anys del seu afusellament per part de la dictadura franquista. Els republicans han realitzat una lectura de poemes i també han llegit un manifest en record del president Lluís Companys en l’espai d’homenatge a les víctimes del pas de l’Ebre l’any 1938, davant de la Torre de Campredó.

El president d’ERC a l’Ebre, Albert Salvadó, també ha detallat el contingut de la moció que els republicans presentaran als ajuntaments del territori i que, entre d’altres, demana instar al govern de l’Estat a dur a terme les actuacions jurídiques i polítiques pertinents per anul·lar la sentència del judici sumaríssim a Companys així com les actuacions necessàries perquè l’honor del president sigui reparat.

La moció també demana que es reconeguin i ampliïn els drets i s’estableixen mesures a favor dels qui van patir persecució o violència durant la guerra i la dictadura; o que es col·labori amb aquelles persones que participen de la querella argentina mentre no siguin restituïdes les famílies.

Els actes de commemoració a Companys organitzats per la Federació de l’Ebre d’ERC han continuat aquesta tarda amb la xerrada “Retrat del president Lluís Companys” a càrrec de l’historiador Pere Muñoz al Casal Francesc Llop de Campredó. / Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta