14 d’octubre del 2015

Amposta rebaixarà un 4’5% l’IBI i congelarà la taxa d’escombraries



AMPOSTA (Montsià).- El nou govern d’Esquerra Amposta ha preparat unes ordenances fiscals per al 2016 que busquen disminuir la càrrega tributària als ciutadans amb la rebaixa d’impostos i taxes. Un dels punts més destacats és la rebaixa de l’IBI rústic un 10% i la destinació del 100% de la recaptació al sector agrícola, i també de l’IBI urbà en un 4’5% de mitjana, que en funció del valor cadastral de l’habitatge pot arribar a un màxim del 6%. El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament d’Amposta, Tomàs Bertomeu, ha destacat que en qualsevol cas dos terceres parts de la població veurà rebaixat l’IBI urbà l’any 2016, fet que comportarà que el consistori deixi d’ingressar 330.000 euros.

D’altra banda, també es congela la taxa d’escombraries per als habitatges i s’introdueixen bonificacions i exempcions per a les famílies més necessitades, mentre que s’incrementa a les grans superfícies. També es congela l’Impost Sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) i s’introdueixen bonificacions a la creació d’ocupació d’entre el 15 i el 40% en funció de la creació de llocs de treball.

Tot plegat, comportarà que l’Ajuntament d’Amposta deixi d’ingressar 500.000 euros per impostos i taxes. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha afirmat que no serà fàcil fer un pressupost amb aquesta baixada d’ingressos però ha deixat clar que una de les prioritats del govern d’Esquerra Amposta és baixar la pressió fiscal del ciutadà i que per començar-ho treballaran per aconseguir una reducció de la despesa per part del consistori.

Tomàs també ha explicat que la voluntat del govern municipal es continuar rebaixant l’IBI urbà en els propers exercicis tot remarcant que rebaixar l’IBI un 10% d’un any a l’altre tal i com proposa el grup del PSC és “insostenible”.

Les ordenances fiscals del 2016 d’Amposta també preveuen congelar l’Impost Sobre Vehicles de Tracció Mecànica i així com bonificacions del 50 per als vehicles híbrids, del 75% per als vehicles de motor elèctric i del 100% per als vehicles històrics de 40 anys. També s’introdueix una taxa per drets d’exàmens que va dels 10 als 30 euros en funció de la categoria.

El PSC proposava rebaixar l'IBI un 10%

El grup municipal del PSC d’Amposta presentarà una moció per tal que l’Impost sobre Béns Immobles, l’IBI urbà, es rebaixi un 10% en el proper exercici. Es tracta d’una proposta que els socialistes ja portaven en el seu programa electoral per les municipals del mes de maig i que va més enllà. I és que la proposta del PSC proposa una rebaixa progressiva de l’IBI fins arribar al 20% en quatre anys. També ha demanat incrementar les aportacions de la recaptació de l’IBI rústic a la pagesia. El portaveu del PSC, Francesc Miró, ha afirmat que una rebaixa de l’IBI donaria un respir a les famílies que s’ho estan passant més malament al municipi, mentre que la també regidora del PSC, Anna Tomàs, ha detallat les diferències entre el que paguen d’IBI els veïns d’Amposta i d’altres municipis del Montsià. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta