14 d’octubre de 2015

Som Escola es mobilitza a l'Ebre contra les 'agressions' de l’Estat al catalàTORTOSA (Baix Ebre).- El col·lectiu Som Escola, que agrupa entitats cíviques i educatives per l’escola catalana, ha decidit incrementar la seva activitat davant la multiplicació de les agressions que consideren que arriben des dels organismes de l’Estat espanyol contra la consideració del català com a llengua vehicular de l’ensenyament. Així les coses, des de la plataforma Som Escola es vol articular un espai de trobada per a aquells membres de la comunitat educativa que defensen l’escola catalana, desenvolupar campanyes en contra de les “probables agressions de l’Estat”, organitzar actes públics de caràcter reivindicatiu en defensa de l’escola catalana o elaborar materials didàctics sobre actituds i prejudicis lingüístics.

Un dels membres de Som Escola i també d’Òmnium Cultural, Jordi Martí, ha afirmat que la única manera de socialitzar el català és l’escola i que per aquest motiu l’Estat l’està atacant.

En aquest sentit, Som Escola ja ha redactat un argumentari en defensa de l’escola catalana i en català adreçat a la comunitat educativa, consultable en línia però que també es farà arribar en versió PDF als diversos centres i a les associacions de mares i pares del territori. També s’ha fet un mural reivindicatiu a l’Eix de l’Ebre i s’ha posat en marxa una pàgina de Facebook amb informació actualitzada de les darreres novetats en matèria sociolingüística.

Des de Som Escola també han advertit que tot i que les Terres de l’Ebre és un dels territoris on més s’usa el català, en els últims 10 anys s’han perdut uns 2.000 catalano-parlants. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta