15 d’octubre de 2015

L’economia de l’Ebre es recupera però encara amb dificultats pels majors de 50 anysMÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- Les dades econòmiques recollides al Butlletí d’Anàlisi de la Conjuntura Local de les Terres de l’Ebre del segon trimestre de 2015 refermen que les Terres de l’Ebre continuen avançant en la seva recuperació econòmica. Una de les dades que ho indica és l’augment del 4’2% del nombre de cotitzants a la Seguretat Social, lleugerament per sobre de la mitjana catalana. Un creixement que s’ha produït en totes les comarques. L’altre indicador conjuntural estudiat pel butlletí que elabora la Càtedra d’Economia Local i Regional del campus Terres de l’Ebre de la URV és que l’atur continua caient el segon trimestre fins un 11’2%, un record històric al territori des que es fa aquest estudi. A nivell sectorial el director de la Càtedra, Juan Antonio Duro, ha explicat que es registra un creixement del 3’8% en la construcció, d’un 4’9% en els serveis o de fins a un 9’1% de creixement interanual a l’hostaleria.

Amb tot, Duro també ha remarcat les “ombres” que hi ha en aquest procés de millora com són la qualitat dels llocs de treball oferts; el problema de l’atur de persones d’edats elevades, sobretot de més de 55 anys que ja superen els 3.000 aturats; i finalment, l’acumulació d’aturats amb més de 2 anys sense haver treballat, que ja representen el 29% del total. Duro ha afirmat que el cicle econòmic de manera automàtica no s’ocupa de l’equitat i que, per tant, es necessita la política pública per corregir aquests problemes. Lideren el rànquing de poblacions que creen treball Sant Carles de la Ràpita, Amposta, Móra la Nova i Roquetes, mentre que al pol oposat trobem a Batea i Ulldecona. / Via Canal 21 Ebre


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta