15 d’octubre del 2015

Pagesos de l’horta del Temple denuncien que els regants de l'Esquerra els deixen sense aigua



TORTOSA (Baix Ebre).- Un grup de pagesos de l’horta del Temple, a Tortosa, han denunciat les dificultats que han tingut els darreres mesos per poder regar les seves finques. De fet, asseguren que durant els mesos de juliol i agost els va ser impossible regar malgrat reclamar en diverses ocasions a la Comunitat de Regants de l’Esquerra solucions a la problemàtica i presentar diverses instàncies davant l’entitat. Calculen que són entre 45 i 50 els pagesos que s’han vist afectats per la manca d’aigua per al reg. Un d’aquests pagesos, José Felip, ha explicat que la Comunitat primer els va respondre que hi havia un “problema d’algues” que frenava l’enviament d’aigua, després els van dir que la toma de l’Estelat, d’on reben l’aigua, estava taponada, cosa que tampoc era certa. Així, asseguren que l’aigua no ha arribat a les seves finques fins fa uns 15 dies, quan es va incrementar el cabal del canal i de la seva toma.

La mateixa problemàtica també s’hauria produït a la zona del raval de la Lloma, a Sant Llàtzer. Un altre dels pagesos afectats, Rafel Melich, ha afirmat que és una “vergonya” que l’aigua de l’Ebre arribi fins a Tarragona a través del minitransvasament i en canvi, als veïns de l’horta del Temple, amb l’aigua del riu a tocar, no puguin regar mentre continuen pagant els rebuts de la Comunitat de Regants.

Els veïns reclamen que se’ls escolti i que aquesta situació no es torni a repetir el proper estiu. En aquest sentit, els pagesos consideren que podrien fer més força si l’Ajuntament de Tortosa, i en concret, l’alcalde, Ferran Bel, els donés el seu suport./ Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta