15 d’octubre de 2015

Tortosa honora Lluís Companys amb un monòlit i batejant un parc amb el nom del president màrtirTORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha honorat Lluís Companys amb un monòlit i una placa commemorativa que han quedat instal·lats al parc que des d'aquest 15 d'octubre porta el nom del "president màrtir" de la Generalitat, just 75 anys després del seu afusellament pel franquisme. L'acte s'ha fet a les vuit del vespre en aqueta zona enjardinada del sector de Ferreries Nord. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha estat acompanyat per la portaveu de CiU, Meritxell Roigé; el portaveu d'ERC, Josep Felip Monclús; el portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, i el portaveu del PSC, Enric Roig.

Una hora abans, també s'ha celebrat un ple extraordinari al saló de sessions, en què s'ha aprovat batejar com a Parc president Lluís Companys l'espai situat entre els carrers Migdia i València, i el riu Ebre. La proposta ha tirat endavant amb el vot afirmatiu de tots els grups municipals a exepció del PP, que s'hi ha abstingut. La mateixa iniciativa havia estat dictaminada favorablement a la comissió informativa de l'àrea de Serveis a les Persones que es va celebrar aquest dimarts.

Però, en realitat, fa més de 15 anys que l’Ajuntament de Tortosa va acordar que calia batejar algun carrer o alguna plaça del municipi amb el nom del president Lluís Companys. De fet, el ple del consistori va decidir-ho el 18 de setembre del 2000. En aquell moment, el grup d'ERC va proposar posar el nom de Companys a la plaça que hi ha entre el carrer Rosselló i el carrer Lamote de Grignon, al barri del Temple, però finalment aquest espai va dir-se plaça de les Corts Catalanes. Al març del 2002, ja amb ERC al govern tortosí, l'Ajuntament va batejar amb el nom de Francesc Macià una plaça al barri de Ferreries, i esperava poder recordar la figura de Companys "a mig termini", posant-li el seu nom a l'actual plaça dels Dolors, just davant de l'edifici de la Delegació del Govern. Però els anys van anar passant i Companys no va tenir el seu homenatge a Tortosa.

Quinze anys després, el nomenament d'un espai públic de la ciutat recordant la figura de Companys dóna compliment a un dels punts de l'Acord de Governança estable entre CiU i ERC a l'Ajuntament. / Imatge Ajuntament de Tortosa.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta