30 de novembre del 2015

El PP de Tortosa reclama un pressupost més participatiu i estratègic

 

TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu del PP a l'Ajuntament de Tortosa, Xavier Dalmau, ha manifestat aquest dilluns el seu suport crític al pressupost municipal per al 2016, que l'equip de govern del convergent Ferran Bel preveu tirar endavant amb el suport del grup d'Esquerra. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Dalmau ha avançat que la seua posició anirà entre el vot afirmatiu i l'abstenció, ja que hi ha alguns aspectes que no convencen el grup del PP. En concret, ha dit que el pressupost és continuista, tot i que ha destacat positivament l'increment de la despesa en polítiques socials, i també que es vulga reduir l'endeutament. Però ha remarcat que Tortosa hauria de contemplar la participació ciutadana en la redacció del pressupost, així com planificar les actuacions a mig termini, a partir de l'aprovació d'un pla estratègic.

En la mateixa entrevista, Dalmau ha volgut recordar que durant el ple de pressupostos d'ara fa dos anys l'oposició en bloc va marxar del saló de sessions, per protestar per la manera com l'alcalde els estava tractant. També dit que el govern de Bel no ha buscat la complicitat dels grups de l'oposició, a excepció dels acords amb Esquerra en el marc de l'Acord de Governança Estable. Quant a les inversions, ha recordat que la partida més important és la reforma del pont de l'Estat, gràcies a una subvenció de la Diputació. A banda, una de les crítiques que farà Dalmau en el ple extraordinari d'aquest dilluns és el fet que no s'ha inclòs cap partida per a les noves piscines, encara que Bel fa una menció en la memòria del pressupost.

Quant a la partida per celebrar la consulta sobre el monument franquista de la Batalla de l'Ebre, Dalmau s'ha mostrat partidari de mantenir-lo. En aquest sentit, ha reclamat una consulta seriosa i amb garanties, en què s'incentive la participació de tota la ciutadania. De fet, el portaveu del PP també ha dit que es podria aprofitar la consulta per preguntar altres qüestions importants als veïns i veïnes del municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta