20 de novembre del 2015

La indústria ha crescut a les Terres de l’Ebre en el tercer trimestre de l’any



SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- L’economia de les Terres de l’Ebre continua en un procés de creixement. Així ho recull el darrer Butlletí d’Anàlisi de la Conjuntura Local de les Terres de l’Ebre del tercer trimestre de 2015, elaborat per la Càtedra d’Economia Local i Regional del Campus Terres de l’Ebre de la URV. El nombre d’afiliats a la Seguretat Social ha crescut per sisè trimestre consecutiu, arribant als 47.166 cotitzants al territori. Tots els grans sectors de l’economia creixen respecte el mateix trimestre de 2014 . El director de la Càtedra d’Economia Local i Regional, Juan Antonio Duro, ha explicat que destaquen els serveis amb un 4’5% i dins d’aquests l’hostaleria, però també la indústria amb un creixement del 3’6%.

Pel que fa a l’atur, continua accelerant la seva caiguda fins al 12’2%, arribant a les 13.054 persones inscrites, una disminució històrica. La llista de l’atur ha baixat en totes les comarques, de manera més accelerada i per tercer trimestre consecutiu al Montsià, amb una caiguda del 13,3%. Un altra dada positiva és que l'atur baixa en tots els trams de durada de la demanda, fins i tot en els de més de 2 anys, però continuen els problemes pels majors de 60 anys.

Aquest tercer trimestre, el butlletí ha introduït un indicador sobre qualitat de l'ocupació a partir de l'anàlisi de les xifres de contractació. Els contractes laborals formalitzats a les Terres de l’Ebre el tercer trimestre de 2015 han estat 4.315, dels quals 263 són indefinits i 4.052 temporals, el que representa el 94% del total.

Aquest darrer butlletí sobre l’economia de l’Ebre s’ha presentat a Sant Carles de la Ràpita, municipi que ha vist reduïda un 16’7% la llista d’atur gràcies al pes del sector de l’hostaleria. / Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta