9 de desembre del 2015

Acusen l’exbisbe de Tortosa de trencar el celibat amb una dona casada a Mallorca



MALLORCA.- L’exbisbe de Tortosa, Xavier Salinas, actual bisbe de Mallorca, ha reconegut que hi ha una denúncia contra ell davant de l’ambaixada del Vaticà, interposada pel marit d’una antiga col·laboradora seua. Segons ha publicat Diario de Mallorca, l’home va contractar uns detectius per comprovar que la seua dona, que era la secretària de Relacions Institucionals, tenia una relació sentimental amb Salinas, i acusa el bisbe d’haver trencat el celibat. Segons el mateix diari, la dona és una militant del PP que va treballar durant pocs mesos per a Salinas. El denunciant és un alt càrrec del Consell de Mallorca i, segons el periòdic, va enviar l’informe de l’agència de detectius al Bisbat, a la Nunciatura i al mateix Vaticà. Es tracta d’un informe amb fotografies i factures, en què consten trucades telefòniques entre la dona i el bisbe a hores intempestives.

Salinas ha estat entrevistat aquest dimecres a la cadena COPE i ha assegurat que no vol amagar-se d’aquesta polèmica, però ha afirmat que no té consciència d’haver trencar la doctrina de l’Església. També ha dit que les fotografies no diuen res, i que les trucades eren per qüestions de feina. Finalment, Salinas ha assegurat que la setmana passada va viatjar a Roma per tractar al Vaticà alguns afers de temes patrimonials, i no per donar explicacions sobre la seua presumpta relació amb una dona casada. Per tot plegat, el Diario de Mallorca ha afirmat que Salinas s’enfronta a una possible expulsió. Salinas va ser nomenat bisbe de Tortosa el 1997, fins que el 2012 va marxar al bisbat de Mallorca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta