15 de desembre del 2015

Bel exigirà al govern espanyol els recursos pendents pels ajuts a la dependència

 

TORTOSA (Baix Ebre).- El candidat de Democràcia i Llibertat (DL) pel Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, Ferran Bel, ha situat el finançament de la llei de dependència com un dels seus eixos centrals del programa social de la formació tot reclamant a l'Estat que assumeixi “les obligacions que marca la llei”, és a dir, aportar el 50% del finançament de les pensions de les persones dependents catalanes. Bel ha criticat que, actualment, el govern espanyol només es fa càrrec d'un 17,5% del cost de les prestacions, carregant el pes principal sobre la Generalitat. Així les coses, el candidat de Democràcia i Llibertat ha avançat que exigirà al govern espanyol que aporti els recursos necessaris als quals es va comprometre per finançar els ajuts a la dependència.

En la presentació de les propostes en polítiques socials, el candidat de Democràcia i Llibertat ha exigit també el compliment de les sentències del Tribunal Suprem i el Constitucional fent efectiva la territorialització del 0,7% de l'IRPF perquè la Generalitat pugui decidir el destí dels recursos que els contribuents assenyalen per a finalitats socials. Bel també s'ha proposat també l'exigència de "tornar a complir el pacte de Toledo" sobre pensions de jubilació, amb un "gran acord marc conjunt" que permeti garantir les pensions, que s'actualitzin segons es preveia i "deixin de ser una arma electoral". El candidat de DL també s'ha manifestat en contra de l'aplicació de la llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL)./ Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta