16 de desembre de 2015

Costes corregeix l'error de regenerar les platges de l'Ametlla de Mar amb sauló


L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre).- La direcció general de Costes ha hagut d'esmenar l'error de l'empresa adjudicatària del servei de regeneració de les platges després que s'hagi detectat que s'havia portat sauló - l'arena que resulta de la descomposició dels granits en les canteres-, enlloc de sorra de platja, a la zona de Cala Vidre i Sant Jordi de l'Ametlla de Mar. El consistori ja havia preparat un informe per portar el cas a la Fiscalia de Medi Ambient, tenint en compte que es tracta d'una zona protegida Xarxa Natura 2000 i es posava en risc les llacunes amb praderia de posidònia. Segons fonts del govern espanyol, més enllà de la denúncia dels veïns a les xarxes socials, l'empresa de control de qualitat del propi ministeri de Medi Ambient va detectar aquest dimarts l'equivocació i ja s'ha donat l'ordre d'esmenar-la.

L'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, s'ha mostrat molest perquè l'actuació de regeneració a les platges no hagués estat comunicat oficialment prèviament al consistori pel departament de Costes. "Tot i això, el normal és pensar que posaran sorra de platja encara que no és la millor època perquè poden haver-hi llevantades i abans de Setmana Santa ens trobarem amb el mateix problema", ha apuntat.

Segons Gaseni, el tècnic de Medi Ambient del l'Ajuntament va alertar ahir que l'arena que 'havia acumulat a les platges de Cala Vidre i Sant Jordi era sauló enlloc de sorra. L'alcalde de l'Ametlla de Mar ha rebutjat que el sauló sigui adient per a les platges i, en especial, en una zona "delicada" com la del seu municipi on es desconeix com pot afectar aquest tipus d'arena de granit, si genera aigües tèrboles, a les praderies de posidònia que hi ha. "Aquest dimecres ja teníem preparat un informe per anar a la Fiscalia perquè tampoc no trobàvem cap altra solució, perquè ningú ens havia comunicat res i era el nostre deure", ha explicat Gaseni.

Fonts del govern espanyol han assegurat que ha estat un error que ja s'havia detectat aquest dimarts i s'havien aturat els treballs. L'empresa havia acumulat a la platja uns 1.000 metres cúbics de sauló, aproximadament, que ara tenen l'ordre de retirar i restituir per sorra de platja. Segons han explicat des del govern estatal, l'advertència de l'equivocació els l'ha fet l'empresa de control de qualitat del propi ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, que revisa que les feines a les platges es facin seguint els criteris de qualitat ambiental. Els veïns de la zona també havien denunciat la situació a través de les xarxes socials./ ACN / Imatge Jordi Gaseni a Facebook.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta