16 de desembre del 2015

Antoni Batista: 'L'independentisme català pot vantar-se de no ser violent'



AMPOSTA (Montsià).- La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya d’Amposta commemora aquest dimecres el seu 82è aniversari amb la presentació del llibre ‘Otegi, la força de la pau’, del periodista Antoni Batista. El llibre, editat per La Campana, s’ha situat com un dels més venuts el darrer mes. La presentació compta amb la participació de l’autor i de l’exconsellera Marta Cid, i l’acte se celebra a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó a partir de les vuit del vespre. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Batista ha dit que el líder de l’esquerra abertzale és “un gran desconegut”, amb una imatge en els mitjans espanyols que no es correspon amb l’Otegi que ell ha conegut durant els seus anys cobrint el conflicte basc per a diversos mitjans. L’autor del llibre ha recordat com Otegi va arribar a la conclusió que la violència no porta a la independència, i que per això va abandonar la lluita armada d’ETA. Finalment, Batista ha conclòs que Otegi ha estat “decisiu” en l’actual procés de pau del País Basc.

Quant a l’actual campanya electoral, el periodista ha afirmat que és molt important que aquest 20-D no hi hagi una “contaminació” per la violència d’ETA ni per cap ideologia política. De fet, ha destacat que ara s’està replantejant el mapa polític d’Espanya amb el protagonisme de Catalunya, en què l’independentisme pot presumir de no ser violent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta