16 de desembre del 2015

Els sindicats es concentren a Tortosa per revertir les retallades salarials d'uns 4.000 treballadors ebrencs


TORTOSA (Baix Ebre).- Una quarantena de persones, en representació dels principals sindicats de la Mesa de la Funció Pública –CCOO, UGT i la Intersindical Alternativa de Catalunya-, s'han concentrat aquest dimarts a les portes de la delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. Aquesta ha estat una de les cinc mobilitzacions convocades a tot Catalunya per reivindicar la recuperació dels drets laborals i salarials dels treballadors públics, qualificats "d'irrenunciables". En concret, s'exigeix la paga de 2012 durant els exercicis de 2015 i 2016, els dies de permís i vacances de 2015, l'increment salarial de l'1% que correspondria al 2016, i un calendari per seguir negociant com recobrar les retallades de les pagues de 2013 i 2014. A les Terres de l'Ebre estan afectats uns 4.000 treballadors.

Segons Marc Martínez, representant d'USTEC-STEs, els empleats de la funció públics estan disposats a recuperar els drets laborals i salarials que se'ls ha retallat en els darrers anys des de la Generalitat però que ara el Govern es reticent a restaurar. "Insistim ara i considerem que és el moment d'anar a la carrega i recuperar-los", ha apuntat. Per als sindicats, es pot fer aquesta reclamació perquè els governs admeten certa recuperació econòmica.

Una de les principals crítiques que els sindicats fan a la Generalitat és que, mentre el govern espanyol, els ajuntaments i la majoria de la comunitats autònomes estan retornat les pagues o negociant com fer-ho, el Govern s'enroqui i no vulgui negociar. "Pels sindicats Mesa de la funció pública el dret a cobrar leu e és nostre és irrenunciable. Podem parlar de terminis, de gradualitats, però el dret és irrenunciable i encara estem en què el Govern admeti, estigui en funcions o no, que té un deute amb els treballadors", ha apuntat Martínez. / Via ACN / Imatge Sílvia Alarcón.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta