11 de desembre de 2015

El COPATE reclama més finançament per lluitar contra el mosquit al Delta

 

AMPOSTA (Montsià).- El control del mosquit al delta de l'Ebre tanca una bona campanya aquest 2015 amb 2.405 hectàrees tractades contra el mosquit litoral, una xifra dins de la mitjana dels últims 20 anys. El tractament contra aquest agressiu mosquit es fa amb avió i amb la molècula BTI, que acaba amb les larves quan la ingereixen. El vicepresident del COPATE, Joan Castor Gonell, ha lamentat que el pressupost pactat amb la Generalitat de 920.000 euros hagi estat menys del previst, de 770.000 euros, i també que no sigui possible acabar amb les aportacions econòmiques que fan els municipis afectats. De cara l'any vinent, ha reclamat més finançament i la millora de les infraestructures de les avionetes per lluitar contra el mosquit al Delta.

Per altra banda, la biòloga del COPATE, Montse Masià, ha detallat els tractaments que s'han dut a terme aquest 2015. En concret, han estat 2.405 hectàrees tractades i 465 tractaments, contra els focus larvaris del mosquit litoral. Un nou repte de cara la campanya vinent serà incloure en la campanya contra el mosquit al Delta el control del mosquit tigre, que ja ha colonitzat tot el territori ebrenc.

Aquest estiu es van viure dos episodis greus causats pel mosquit a Sant Carles de la Ràpita i Alcanar que haurien sortit de les zones de la Punta de la Banya. Com es tracta d'un espai de reserva integral, allunyat de zones poblades, i malgrat que es tenia poblacions de mosquits localitzades, no es feien tractaments per respectar l'espai natural i perquè no causaven problemes. Els tècnics ja treballen per solucionar la situació de cara a la campanya vinent per identificar l'origen d'aquestes poblacions de mosquit i trobar la millor solució per tractar-lo. / Via Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta