4 de desembre del 2015

El govern de Tortosa voldria fer pressupostos participatius a partir del 2017



TORTOSA (Baix Ebre).- El regidor d’Hisenda de Tortosa, Emili Lehmann, ha afirmat aquest divendres que el nou pressupost municipal per al 2016 no és el primer en què el govern de Ferran Bel incrementa les partides d’acció social. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Lehmann ha rebutjat les crítiques d’alguns partits de l’oposició als nous comptes, tot reivindicant l’aposta decidida per les polítiques socials que han fet els grups de Convergència i Esquerra en la redacció del pressupost. En la mateixa línia, el regidor també ha replicat l’acusació que són uns pressupostos poc participatius, i ha recordat que només el grup del PSC havia fet aportacions durant la preparació dels comptes. Finalment, quant a la possibilitat de fer un pressupost que tinga en compte la participació ciutadana, Lehmann ha remarcat que la situació econòmica encara no permet habilitar una partida important per a inversions. Però ha afegit que intentaran fer uns pressupostos participatius de cara al pressupost del 2017.

El pressupost de Tortosa per al 2016 es va aprovar dilluns passat amb els vots de Convergència, Esquerra i el PP. La partida més important en l’apartat d’inversions serà la reforma integral del pont de l’Estat. Lehmann ha dit que encara cal adjudicar les obres, i que abans de començar-les també caldrà traslladar tots els serveis que actualment travessen el riu a través del pont.

El regidor d’Hisenda també ha assenyalat que, tot i que el pressupost no preveu ara cap partida per a les noves piscines, la voluntat del govern municipal és poder començar el projecte durant el 2016. Així, ha remarcat que durant el proper exercici es podrien fer modificacions pressupostàries que permetrien l’inici del nou complex d’aigües.

Finalment, Lehmann ha explicat que a finals del 2016 el deute municipal serà d’uns 30 milions d’euros, ja que un dels objectius del nou pressupost també es reduir l’endeutament del consistori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta