10 de desembre del 2015

Investiguen deu Mossos per irregularitats en les subhastes de vehicles embargats


TORTOSA (Baix Ebre).- El jutjat d'instrucció número 5 de Tortosa està investigant tretze persones, deu de les quals agents dels Mossos d'Esquadra, per suposades irregularitats en les subhastes de vehicles embargats. Entre els investigats també estaria el director de l'oficina de Tresoreria de Seguretat Social de Tortosa i alguns familiars dels agents. El jutjat ha citat a declarar els tretze investigats el pròxim mes de gener pels delictes de tràfic d'influències, negociació i activitat prohibida a funcionari públic, i abús a l'exercici de la seva funció.

La causa està oberta des del passat 25 de febrer quan el Departament d'Assumptes Interns dels Mossos d'Esquadra va iniciar la investigació arran d'una denúncia anònima sobre possibles irregularitats en el procediment de subhasta que es fan dels vehicles embargats per la Seguretat Social a alguns deutors. Segons fonts pròximes al cas, alguns vehicles embargats per a Tortosa i que, posteriorment, es subhasten, podrien haver estat adquirits per agents dels Mossos o de familiars.

Segons ha informat la Direcció General de la Policia en un comunicat aquest dijous, el passat 15 d'abril, la Fiscalia de Tarragona va requerir als Mossos d'Esquadra perquè iniciessin una investigació arran d'una informació anònima i que també alertava de les mateixes irregularitats. Setmanes després, el 8 de maig, la Fiscalia va traslladar tota la informació del cas al jutjat d'instrucció número 5 de Tortosa, que va obrir diligències prèvies i va acordar el secret de les actuacions, fins el passat 23 de novembre que es va aixecar el sumari.

Habitualment, els cotxes embargats i destinats a subhasta pública es fan arribar al dipòsit que la Tresoreria de la Seguretat Social té a Tarragona on la gent que després hi participa pot veure l'estat dels vehicles. Les declaracions judicials, previstes pel mes de gener, intentaran esclarir el motiu pel qual alguns dels cotxes embargats a Tortosa no es van traslladar al dipòsit de Tarragona, i si el procediment de subhasta pública va ser el correcte i no va haver-hi frau de llei./ ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta