3 de desembre de 2015

La Federació de Veïns d'Amposta reitera que no donarà suport a la protesta de l'11-DL'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre).- El copresident de la Federació d'Associacions de Veïns d'Amposta, Llorenç Navarro, ha tornat a assegurar que si els alcaldes de l'N-340 no signen el seu manifest i no aturen la construcció de les rotondes que Foment ha començat al Perelló (Baix Ebre), no s'adheriran a la gran manifestació de l'11 de desembre. Segons Navarro, la protesta és "electoralista" si no té continuïtat ni si els alcaldes accepten solucions "de mínims" com són les glorietes. L'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, per la seva banda, ha assegurat que seguiran intentant fins al darrer moment que la federació ampostina doni suport a la mobilització perquè les Terres de l'Ebre només han aconseguit les fites importants des de la "unitat".

Continua la falta d'acord entre els alcaldes de l'N-340 i la Federació de Veïns d'Amposta. Per als ampostins és imprescindible que els alcaldes signin el seu manifest. El punt de més desacord d'aquest escrit és el que reclama que s'aturi el projecte de les 11 glorietes impulsat pel ministeri de Foment. Alguns alcaldes, però, no volen renunciar-hi, encara que es tracti d'una millora dels accessos no consensuada amb els municipis, sobretot perquè algunes afecten llocs que s'han convertit en punts negres de la via. "Cal arribar a grans concensos i que poguéssim fer un projecte vial amb sentit perquè el que estem fent són pedaços però, és evident que alguns alcaldes no podem posar-nos del tot contraris a aquestes rotondes perquè són llocs on s'ha matat gent i és molt difícil dir que no. Com a solució, i veient que aquesta nacional es converteix en una carretera de segons ordre quan és l'única via gratuïta que tenim per desplaçar-nos, és una llàstima", ha explicat Jordi Gaseni, alcalde de l'Ametlla de Mar.

"Si no paren les rotondes, continuem amb el mateix. Sabem que ens trobarem amb les rotondes fetes, la circulació de l'N-340 més retinguda i amb més accidents i pels alcaldes el primer hauria de ser la seguretat de la gent que passa per l'N-340", ha reclamat Llorenç Navarro, copresident de la Federació de Veïns d'Amposta. Navarro ha criticat que els representants polítics de les Terres de l'Ebre es conformin amb solucions "de mínims". " Que demanin ponts i no rotondes", ha apuntat. "Tenim les Terres de l'Ebre amb pocs recursos perquè no s'ha lluitat prou. Des de la Generalitat no s'ha lluitat mai per les Terres de l'Ebre i anem cada vegada a pitjor", ha lamentat.

Retencions sense tall

Aquest dijous s'ha fet, en tres punts de l'N-340, el dotzè tall de carretera, una iniciativa veïnal que lidera la federació ampostina. Les retencions, però, han començat molt abans del tall de trànsit perquè les obres de la primera rotonda al Perelló (Baix Ebre), de les onze que preveu construir Foment al tram ebrenc de la carretera nacional, estan afegint nous problemes al col·lapse que ja pateix la via. Molt abans que comencés la manifestació setmanal dels veïns, les retencions en els dos sentits de la marxa superaven els set quilòmetres des del Perelló.

Una cinquantena de veïns s'han tornat a concentrar a un quart de quatre a l'encreuament de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), a les Cases d'Alcanar (Montsià) i a Vinaròs (Baix Maestrat) amb la seva exigència d'alliberar l'AP-7. En l'assemblea a peu de carretera s'ha explicat la situació sobre la protesta de l'11 de desembre als participants però s'ha animat a qui ho vulgui, que s'hi sumi a nivell particular. El tall ha durat tres quarts d'hora i ha començat com cada setmana amb un minut de silenci per les víctimes. Ja ha quedat convocat també el tretzè tall per al 10 de desembre a un quart de tres, als punts habituals./ ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta