19 de gener del 2005

[Nota de premsa] Governació compromet 265 noves actuacions que suposaran una inversió de més de 112 milions d’euros a les Terres de l’Ebre

El conseller Jordi Ausàs analitza la repercussió econòmica de les inversions del departament al món local davant els empresaris a la Cambra de Comerç de Tortosa


El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha realitzat la conferència amb el títol “Inversió local, compromís de govern” a la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa (el Baix Ebre), avui dimarts, 19 de gener.

Acompanyat pel president de la cambra, José Luis Mora, i davant els responsables de les empreses dedicades al sector de les obres i els equipaments públics, el conseller Jordi Ausàs ha presentat els diferents programes d’actuació del Departament de Governació i Administracions Públiques i els projectes compromesos als municipis de les Terres de l’Ebre, que estan pendents de licitació.

El conseller Jordi Ausàs ha destacat que “el Departament de Governació i Administracions Públiques s’ha compromés amb un total de 265 noves actuacions als municipis de les Terres de l’Ebre per als propers dos o tres anys, depenent del programa”. Segons ha explicat, “aquestes actuacions suposaran un total de 112 milions d’euros d’inversió al territori, 49 dels quals es realitzaran directament a través de les subvencions que atorga el departament als ens locals”.

El conseller Jordi Ausàs ha explicat que “amb la voluntat de potenciar la inversió pública, el Departament de Governació i Administracions Públiques també ha mantingut clarament uns nivells d’inversió molty potents respecte els anys anteriors”, i que “aquesta és una eina per fer front a la crisi econòmica i contribuir al sosteniment de l’activitat i la recuperació de diferents sectors”.

265 noves actuacions a les Terres de l’Ebre

Durant la seva intervenció, el conseller Jordi Ausàs ha detallat que el Departament de Governació i Administracions Públiques s’ha compromés amb un total de 216 noves actuacions a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) a les Terres de l’Ebre. Aquestes actuacions realitzades a través del principal instrument de cooperació local de la Generalitat suposaran una inversió total de 95,3 milions d’euros en aquest territori fins al 2012.

Pel que fa als Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder), que tenen com a objectiu incrementar la competitivitat econòmica i el foment de l’ocupació, el Departament de Governació i Administracions Públiques realitzarà un total de 20 nous projectes que suposaran una inversió de 11,6 milions d’euros els propers dos anys.

A través del programa Viure al Poble, per a municipis de fins a 2.000 habitants per millorar la qualitat de vida i el benestar de la població de les zones rurals, a les Terres de l’Ebre s’hi invertiran 1,2 milions d’euros a Corbera d’Ebre i 1,1 milions d’euros a Masdenverge amb l’objectiu d’afavorir l’activitat econòmica i les iniciatives emprenedores per a la dinamització i el desenvolupament local.

El conseller Jordi Ausàs també ha parlat de les actuacions en els equipaments cívics i les actuacions per al desplegament de les infraestructures de telecomunicacions per al desenvolupament de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Un cicle de trobades a tot el territori

La conferència de Tortosa ha comptat amb l’assistència del delegat de Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Josep Lluís Salvadó; el director territorial de Governació a les Terres de l’Ebre, Carles Pascual; així com representats dels ens locals de la demarcació.

Amb aquesta conferència, el conseller Jordi Ausàs ha iniciat un cicle de trobades territorials per a explicar amb detall les previsions d’inversió del Departament de Governació i Administracions Públiques per al 2010. A més, amb la voluntat de proporcionar informació pràctica per a les empreses interessades, s’hi ha repartit una relació detallada dels projectes i les actuacions previstes per als proper anys.

19-01-2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta