31 d’octubre del 2005

IPE desfà el consens i reclama que l'autovia de l'interior estiga més a prop de Tortosa

El ple avala les al·legacions unitàries a la proposta de Foment
GUSTAU MORENO. El ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir les al·legacions unitàries de les Terres de l'Ebre al traçat de la futura autovia de l'interior amb l'únic vot en contra del grup municipal d'Independents per l'Ebre (IPE). El seu portaveu, Josep Maria Franquet, va lamentar que Tortosa tornarà a quedar massa lluny de les grans infraestructures, i que l'autovia no servirà per descongestionar la franja costanera i reequilibrar el territori.El regidor d'Hisenda i portaveu d'IPE, Josep Maria Franquet, va protagonitzar ahir el ple en què Tortosa va ratificar les al·legacions unitàries a la futura autovia de l'interior. Franquet va desmarcar IPE del govern municipal i també de l'oposició, i va afirmar que la proposta de traçat consensuada per la Generalitat, els partits, les institucions i el Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre és «molt lesiva» per als interessos de Tortosa. «La ciutat de Tortosa ha estat apartada tradicionalment de les grans vies de comunicació, i ara el Ministeri de Foment ha projectat una nova infraestructura que havia de passar molt més a prop, una mica més avall del nucli de Campredó», va remarcar Franquet. «Però per raons que no podem entendre ni justificar, es presenten unes al·legacions que encara allunyen més el traçat respecte de Tortosa», va afegir el portaveu d'IPE. Franquet va recordar que l'objectiu de l'alcalde i la resta de regidors és «defensar els interessos de Tortosa, i no buscar consensos territorials». Amb tot, també va argumentar la seua oposició amb criteris tècnics i mediambientals. «De fet, posem l'autovia damunt de l'N-340, de l'autopista AP-7 i del corredor ferroviari, tot en un embut i al costat de les poblacions del Delta», va criticar Franquet.

NOTÍCIES RELACIONADES
>LA FRASE
JOSEP M. FRANQUET
IPE DE TORTOSA
«Tortosa podria tenir l'autovia a vuit quilòmetres i ara la tindrà a onze o dotze, apegada a l'autopista AP-7. No guanyarem res i el territori tampoc, perquè encara congestionarem més la costa»

L'autovia, Campredó i el campus

L'alcalde Joan Sabaté (PSC) va admetre que el desmarcament d'IPE en relació amb el consens sobre el traçat de l'autovia és «legítim». Però, segons Sabaté, l'autovia representarà una clara millora de les comunicacions per a les Terres de l'Ebre, «i també per a Tortosa, perquè passarà pel terme municipal i connectarà amb el nou polígon Catalunya Sud». «Hem pensat en Tortosa i també en les Terres de l'Ebre, perquè això és el que hem de fer des de la capital del territori», va reiterar Sabaté, que també va destacar que l'autovia enllaçarà amb un eix de l'Ebre (C-12) desdoblat i que no separarà la pedania de Campredó del nucli de Font de Quinto.D'altra banda, l'alcalde també es va referir a la polèmica per l'aplicació de contribucions especials per urbanitzar un carrer de Campredó, i va explicar que no tots els veïns estan en contra de la mesura. «Hi ha altres veïns que més aviat ens han demanat que agilitem l'expedient, ja que necessiten que s'urbanitzi el sector per poder-hi construir els seus habitatges», va concretar. Sabaté va afirmar que entenia les raons dels veïns que s'hi oposen, però va destacar que l'Ajuntament ja ha rebaixat fins al 50% les aportacions dels propietaris, quan inicialment representaven un 90% del cost de la urbanització. L'alcalde també va confirmar que el síndic de greuges ha sol·licitat informació a l'Ajuntament per valorar la queixa dels veïns. «A ningú ens agrada pagar, però és una obligació legal», va insistir. De fet, Sabaté va afegir que l'Ajuntament ha iniciat converses amb el Departament d'Economia i Finances per buscar una fórmula de finançament a llarg termini i fer viable la compra del complex dels Josepets, on s'instal·laria el futur campus de la URV. Una qüestió que Sabaté voldria tancar d'aquí a pocs dies.

>ERC diu que Franquet ha desautoritzat Sabaté

Les paraules del portaveu d'IPE van provocar la reacció de la resta de grups, sobretot del portaveu del PP, Antonio Faura, que també es va enfrontar amb Josep Maria Franquet en el ple de divendres per la nova taxa del clavegueram. Faura va acusar Franquet de practicar una «política de poble», i va destacar que el traçat de l'autovia és positiu perquè no travessa Campredó i evita els dos polígons industrials. Ferran Bel (CiU) també va lamentar la «política de campanar» de Franquet, a qui va acusar de fer «un discurs de fa trenta anys» per motius electorals. Lluís Martín (ERC) va recordar els problemes que té avui Tortosa perquè l'eix de l'Ebre (C-12) passa pel nucli urbà, i va remarcar que Franquet havia «desautoritzat» les negociacions sobre l'autovia que ha dirigit l'alcalde Joan Sabaté.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta