6 de desembre del 2005

150 anys endolcint la terra del Delta

El Museu del Montsià, els regants i els ajuntaments d'Amposta, la Ràpita i Sant Jaume celebraran l'aniversari del canal de la Dreta

L'aigua del canal de la Dreta de l'Ebre ja fa un segle i mig que endolceix la terra del Delta. El canal va contrarestar l'alta salinitat d'uns terrenys que abans eren erms i focus de malalties, però també va atenuar la duresa d'un paratge verge i salvatge que va esdevenir habitable. Per commemorar els 150 anys del canal de reg, el Museu del Montsià i la Comunitat General de Regants de la Dreta de l'Ebre han organitzat una sèrie d'actes i celebracions, que tindran el suport dels ajuntaments d'Amposta, Sant Carles de la Ràpita i Sant Jaume d'Enveja. Els actes més importants seran un congrés científic, l'assemblea estatal de regants, i una exposició itinerant que repassarà la història del canal i el seu impacte sobre la societat i l'economia deltaica.

Llegiu la notícia completa al diari El Punt, clicant aquí mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta