27 de desembre del 2005

A Tortosa tenim sort

Crec sincerament que a Tortosa tenim molta sort. La nit de Nadal, una vintena de veïns dels números 7 i 9 del carrer Sant Felip Neri van ser desallotjat per l'esfonsament de part de l'edifici. La mesura ha afectat tres famílies magribines i set pakistanesos. Aquests dies tinc festa, i no he seguit de prop la notícia. Però he pogut llegir avui a El Punt que els equips de rescat van comprovar que cap persona no havia resultat ferida, que l'ensorrament havia començat al trebol de la quarta planta, i que també havia cedit el terra de la tercera planta, mentre que la façana de l'edifici es va mantenir. L'edifici adjacent de l'altre costat, el número 11, ja estava enderrocat parcialment i estava deshabitat.
També avui, al Telenotícies de TV3, he vist que la policia local i tècnics municipals feien una inspecció de la zona del desastre i parlaven amb els propietaris i llogaters dels edificis afectats. Un dels tècnics, al qual no se'l veia la cara, es mirava un paper amb el segell del Consell Comarcal del Baix Ebre i deia: "Això està fet en base a una cèdula d'habitabilitat. El guapo que ha fet això s'ha cobert de glòria". Durant la notícia, TV3 recordava que el nucli antic de Tortosa és un dels més degradats de Catalunya, i que l'Ajuntament ja té a punt el pla integral del nucli antic (Pincat) per començar a intevenir-hi. Després sortia l'alcalde afirmant que els propietaris haurien de saber que els pisos i cases en males condicions no s'haurien de llogar o vendre a les persones.
Joan Sabaté té raó. Hi ha propietaris al nucli antic que s'aprofiten immoralment de l'alta demanda d'habitatge que hi ha per part dels immigrants, i que lloguen o venen cases ruïnoses a preus desorbitats. Però com que confiar en la bondat de les persones és pecar d'il·lusos, és aquí on haurien d'intervenir les administracions, començant per l'Ajuntament. Parlem de fer inspeccions i controls sobre les condicions d'habitabilitat dels edificis, sobretot a les zones més degradades del nucli antic. I que els deneguin la cèdula d'habitabilitat, els sancionin o declarin els immobles en estat de runa, fins que els propietaris no facin les obres oportunes. D'altra banda, algú hauria de vigilar també l'ocupació temporal de cases abandonades al nucli antic, sobretot aquests dies que fa molt de fred i hi ha moltes persones que són a Tortosa només de pas: entren a les cases buides, sense portes ni finestres, i sort de les mantes que ens han dit que els donen a Càritas. Només d'aquesta manera ens evitarem una desgràcia, per molt de Pincat que tinguem i milions d'euros que injectem als carrers del nucli antic. A Tortosa fa massa temps que juguem a temptar la sort.

1 comentari:

  1. Ja ja ja ja!
    Joan Sabaté?
    Ell diu que?
    Que els tortosins s'aprofiten de qué?
    Ell, que hauria d'estar mut fins jubilar-se?
    El que ha portat la vergonya més gan dels darrers 100 anys a Tortosa?
    Ell que ha destrossat lo Coll de l'Alba!
    Ell que ha fet lo possible i més per a destroçar lo moviment popular antitransvassista!
    Este aprenent d'homus neardenthaliensis?
    Diu que?
    Si quan parla s'embossen les cisternes!
    Eic Joan! Com ja saps que ets una "puta pena d'ancalde" que esperes per a agafar l'alzheimer polític", que arrive lo virus del "patetisme ridículus?
    Que et traguem de l'ajuntamentet a la força, dels vots?
    Si ens tinguesses respecte, ancaldet, ja hauries fotut lo camp.
    Sabaté, a les teues sabates!
    I no uses els immigrants per a fer-te el xulo!
    ñeñeñeñeñeñeñeñeñeñeñeñe

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta