14 de gener del 2006

Pujol torna a la Terra Alta per defensar els parcs eòlics com a oportunitat de progrés

L'expresident critica la plataforma i carrega contra el tripartit per haver fomentat la «cultura del no»

Jordi Pujol va tornar ahir a Gandesa, amb motiu d'una ruta de dos dies per la Terra Alta i la Ribera d'Ebre. L'expresident de la Generalitat va evitar parlar de l'actualitat política, per no interferir en el debat sobre l'Estatut ni en la polèmica per la successió de Joan Miquel Nadal com a candidat per CiU a Tarragona. Pujol va limitar-se a destacar la importància del nou reg de la Terra Alta i va defensar la industrialització de la comarca, amb la implantació de parcs eòlics. De fet, Pujol va criticar la plataforma i els membres del govern tripartit, ja que quan eren a l'oposició van fomentar la «cultura del no».

Jordi Pujol i la seua dona, Marta Ferrussola, van començar ahir una visita de dos dies per diferents poblacions de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, que els portarà a recórrer Gandesa, Vilalba dels Arcs, la Pobla de Massaluca, la Fatarella, Horta de Sant Joan, Ascó i la Palma d'Ebre. La jornada va començar amb un esmorzar en un bar molt cèntric de Gandesa, en què Pujol va estar acompanyat per representants de la comunitat de regants de la Terra Alta i alguns càrrecs ebrencs de CiU, com el diputat Francesc Sancho; el president comarcal, Xavier Pallarès, i el regidor gandesà Pere Bové. Pujol va advertir als mitjans de comunicació que no pensava parlar de política, per no haver d'opinar sobre l'Estatut o sobre les pròximes eleccions municipals. L'expresident només va voler destacar els beneficis que aportarà el reg als pagesos de la comarca, un projecte impulsat pel govern de CiU i que la Terra Alta «necessitava molt».
Sobre el futur de la comarca, Pujol va assenyalar que el primer que cal fer és «salvar l'agricultura», si bé va advertir que la Terra Alta només podrà assolir el nivell de vida del conjunt de Catalunya si també aposta pel turisme rural i la industrialització. En aquest sentit, Pujol va dir que la Generalitat necessita que els ajuntaments «ajudin» a fer polígons, i va lamentar que hi ha consistoris que només «posen totes les dificultats que poden». Pujol va defensar la instal·lació de parcs eòlics com a part de la industrialització necessària per a la Terra Alta, un projecte que ja van intentar desenvolupar els governs que presidia, sense èxit. L'expresident va culpar la plataforma de la Terra Alta i el PSC, ERC i ICV, ara al govern, per haver fomentat la «cultura del no».

> Agraït per la «conversió de mentalitat»

«La cultura del no es va desenvolupar molt perquè hi havia una pila de gent que l'únic que sabia fer era dir que no a tot», va lamentar ahir l'expresident de la Generalitat. Segons Jordi Pujol, aquesta dinàmica negativa va dificultar l'execució d'alguns projectes que els seus governs havien previst per a les Terres de l'Ebre. «Malgrat això, vam aconseguir tirar endavant algun parc eòlic com el del Perelló, i que altres projectes quedessin molt ben enfocats», va afegir-hi. En clara referència al PSC, ERC i ICV, Pujol també va ironitzar sobre la «conversió de mentalitat» que han experimentat els representants polítics que abans criticaven els parcs eòlics, i que ara aprovaran la seua instal·lació. De fet, l'oposició als parcs eòlics va protagonitzar una de les visites més amargues que va fer Pujol a les Terres de l'Ebre. L'expresident va ser durament esbroncat per unes 300 persones a Gandesa, l'abril del 2001, per la seua política en favor del Plan Hidrológico Nacional (PHN), la central tèrmica d'Enron i l'antic mapa eòlic. Els membres de les plataformes van llançar-li fotocòpies de bitllets de mil pessetes i van mostrar-li targetes roges, mentre li cridaven «traïdor», «venut» o «Figo».

El Punt (14-01-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta