20 de gener del 2006

Tortosa oferirà uns locals municipals per als estudis d'Ebre Televisió, el canal públic de TDT

Els 52 ajuntaments tenen dos mesos per aprovar la seua integració al consorci

Els ajuntaments de les Terres de l'Ebre tenen un termini de dos mesos per incorporar-se al consorci que gestionarà Ebre Televisió, el canal públic de televisió digital terrestre (TDT) que hauria de començar a emetre cap al maig del 2006. La previsió de l'Ajuntament de Tortosa és oferir diferents locals municipals per instal·lar-hi la seu i els estudis del canal. Els emplaçaments amb més opcions són l'antiga clínica Monegal i l'antiga seu de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).

Tortosa ha previst cedir algun local municipal perquè puguin instal·lar-se els estudis d'Ebre TV, el canal de TDT pública que hi haurà a les Terres de l'Ebre. De moment, els espais amb més possibilitats són l'última planta de l'antiga clínica Monegal, l'actual edifici de l'Ateneu de les Cultures, i l'antiga seu de la UIC, entre Ferreries i Roquetes. El govern tortosí té la voluntat d'exercir la capitalitat també en el desplegament de la TDT pública, un projecte que podria costar als ajuntaments més d'un milió d'euros. De fet, la comissió d'ajuntaments que des del juliol treballen en el projecte -Tortosa, Amposta, Roquetes, Deltebre i Sant Carles de la Ràpita- va reunir-se dijous amb el delegat territorial de la Generalitat, Lluís Salvadó, amb l'objectiu de definir el consorci que gestionarà Ebre TV. Durant la reunió va valorar-se la nova llei de l'audiovisual, per adaptar els estatuts del futur consorci. Un cop fetes les modificacions, la comissió va prendre l'acord de trametre tota la documentació als 52 ajuntaments de les Terres de l'Ebre, que tindran un termini de dos mesos per aprovar els estatuts. Les previsions són que Ebre TV puga començar a emetre cap al maig d'enguany, amb un 90% de cobertura territorial, però exclusivament a través d'una freqüència analògica durant la primera etapa, ja que emetre simultàniament en digital resultaria massa car.
Fonts de la comissió de treball van explicar ahir que els estatuts ja han quedat força definits, i que al marge dels 52 municipis també podrien integrar el consorci altres ens locals, com els quatre consells comarcals i la Diputació, però no les entitats municipals descentralitzades. El consorci tindrà un president i uns òrgans de govern, que seran un consell general, una comissió permanent i un ens gestor, que podria ser un gerent o una empresa de titularitat completament pública. Els estatuts també preveuen la creació d'un consell consultiu de l'audiovisual de les Terres de l'Ebre, format per professionals que podran assessorar sobre els continguts, però les decisions del qual no seran vinculants. El director del canal Ebre TV, que també podria ocupar el càrrec de gerent, haurà de ser una persona amb experiència acreditada en els mitjans audiovisuals.

El Punt (20-01-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta