23 de març del 2006

CiU proposa pisos als Josepets i la cobertura del velòdrom de Tortosa

Bel rebutja que l’Ajuntament compri el complex dels operaris si la URV no garanteix el seu ús

El portaveu de CiU a l’Ajuntament tortosí, Ferran Bel, va proposar ahir un ús alternatiu per recuperar el complex de l’antic col·legi Sant Josep. Bel va restar qualsevol credibilitat a l’opció d’instal·lar als Josepets el rectorat i altres serveis de la Universitat Rovira i Virgili (URV), i va instar l’alcalde, Joan Sabaté, a retirar la solució que hi manté encara una part del campus. El convergent va suggerir la construcció d’una gran zona d’habitatges per revitalitzar aquest sector del nucli antic, així com la restauració d’un edifici per instal·lar-hi algun equipament. Bel també va demanar un indult per al velòdrom, i va proposar que es cobrís.

Ferran Bel va declarar-se ahir «molt crític» respecte de la possibilitat que els Josepets siguin ara la seu del rectorat i altres serveis de la URV, com la biblioteca del campus o una residència d’estudiants. El portaveu de CiU va afegir que la proposta és «inviable» i una «fal·làcia» amb què l’alcalde, Joan Sabaté, pretén dissimular la seua rectificació «forçada». Però Bel va valorar que finalment s’haja acordat emplaçar el campus de la URV al parc de la Fira de Remolins, i va recordar que CiU havia demanat fa mesos que s’obrís un debat per replantejar les dues opcions en litigi, l’antic col·legi Sant Josep i el Nou Betània. Amb tot, el portaveu de CiU va lamentar que el govern municipal no haja intentat consensuar un emplaçament amb l’oposició, si bé va revelar que durant les negociacions entre l’Ajuntament, la URV i el Departament d’Universitats també van ser consultats sobre l’opció de Remolins. Bel també va precisar que CiU rebutjarà que l’Ajuntament compri els Josepets per 3 milions d’euros a l’orde dels sacerdots operaris, si el seu aprofitament universitari no està garantit.

>Habitatges i un gran equipament

«Podem recuperar els Josepets per fer-hi un equipament, públic o privat, i també una gran zona d’habitatges», va afirmar ahir el portaveu de CiU. De fet, va recordar que les polítiques de creació d’habitatge són encara «l’assignatura pendent» en el procés de rehabilitació del nucli antic. Ferran Bel va explicar que amb una requalificació i les plusvàlues urbanístiques es podria restaurar un dels edificis, per instal·lar-hi diferents serveis municipals o «altres administracions superiors». El convergent no va donar més detalls, però molts periodistes van endevinar que parlava d’instal·lar als Josepets la seu de la futura vegueria de l’Ebre.

>Lahosa desautoritza la proposta sobre el velòdrom

El regidor d’Esports, Sisco Lahosa (ICV), va desautoritzar ahir la proposta de CiU per evitar l’enderrocament del velòdrom. En concret, Ferran Bel va proposar una inversió d’uns 350.000 euros per construir una estructura que puga cobrir el velòdrom, per facilitar la recuperació de l’activitat ciclista, tenir dues pistes poliesportives cobertes, i guanyar un gran espai per fer-hi tot tipus de celebracions. «És una barbaritat tombar el velòdrom per fer una piscina coberta de 25 metres», va reiterar Bel. Lahosa va respondre que l’Ajuntament té altres prioritats abans de recuperar una instal·lació infrautilitzada, i que Tortosa ja està construint el pavelló multiús de Remolins, que tindrà quatre pistes poliesportives a l’interior.

El Punt (23-03-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta